Суспільство

Двоє жителів Чернігівщини отримали Ордени Святого Пантелеймона

Лікар-педіатр-неонатолог Чернігівської обласної дитячої лікарні Володимир Любченко та начальниця медичної служби Чернігівського прикордонного загону Ірина Комлева нагороджені громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».
Про це повідомляють у Чернігівській ОВА.

Номінація – «За самовіддане служіння українському народу, за мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором». Церемонія відбулася 9 серпня в Києві.

Із початком повномасштабного вторгнення Володимир Любченко не покинув свого робочого місця. Під час активних бойових дій на Чернігівщині у відділенні анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених і недоношених дітей перебували шестеро пацієнтів, троє з них потребували проведення штучної вентиляції легень. Двоє новонароджених – з екстремально малою масою тіла при народженні (до 1 кг). Не було світла, води, тепла. Але завдяки злагодженій роботі співробітників відділення та зусиллям Володимира Михайловича всі дітки вижили.

Також Володимир Любченко був на постійному зв’язку з педіатром Новгород-Сіверської ЦРЛ, до якої дістатися було неможливо, але саме там перебувало маля у тяжкому стані.
Загалом же протягом 22 років роботи лікар допоміг понад 3000 найменшим пацієнтам, більш ніж половина з них – «поспішайки» (народилися раніше терміну і мали масу тіла до 1,5 кг).

Військова медикиня Ірина Комлева має позивний «Янгол». Завдяки її стійкості у період активної фази бойових дій на території області було врятовано сотні життів. Усі поранені прикордонники (їх тоді було чимало), які потрапили до її рук, залишилися живими.
Часто медикиня сама була на волосині життя, рятуючи з-під обстрілів.

«Робити свою роботу, а потім можете відійти, викричатись, виплакатись і… повернутися у стрій».
Також почесну подяку отримав голова регіональної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» Чернігівської області, гендиректор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button