Суспільство

Корюківські лісівники розводять оленів

У 2021 році на базі філії «Корюківське лісове господарство» було засновано вольєрне господарство. Створили його для того, щоб займатись відтворенням чисельності дикої фауни, зокрема, парнокопитних тварин.

Спочатку вольєрний комплекс влаштували на площі 36,4 га. Загальний огороджений периметр складав понад 3 км. У 2022 році збудували оглядову вежу та розпочали будівництво будинку для мисливців та відпочинку. У майбутньому лісівники планують продовжити облаштування вольєра на території Корюківського лісництва на площі 68 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом квітня на Чернігівщині зафіксовано смертельні ДТП із червонокнижними лосями

Для підгодівлі тварин збудували 3 годівниці та 10 солонців. Корм для тварин заготовляють влітку: 3 тис. шт. кормових пучків, 3 т сіна, 1 т силосу. Також закуповують 5 т зернових культур (пшениця, ячмінь, овес, кукурудза).

«Зараз у вольєрі утримуються 15 дорослих особин оленя плямистого – 2 самці та 13 самок, які в тому році дали приплід молодняку – 6 оленят. З тваринами працюють єгері та мисливствознавець. Ссавці вже призвичаїлися до корюківських лісів» — коментує головний лісничий Віталій Скоробагатий.

До речі, вольєрний комплекс створили, щоб утримувати та розводити не лише цих тварин, але також оленя європейського, лані, козулі, муфлона, кабана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північний лісовий офіс

Ще статті по темі

Back to top button