Суспільство

Екоактивісти допомагають органам влади в боротьбі за чисте довкілля

У 2019 році більш ніж удвічі порівняно з 2018-м зросла кількість електронних звернень небайдужих громадян на інтерактивну мапу  Мінекоенерго (екомапа) щодо виявлення несанкціонованих та неконтрольованих сміттєзвалищ на території Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські екоактивісти зустрічали гостей з Польщі

Торік у Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА розглянули 92 таких звернення (+ 48 проти 2018 року). Найбільше їх надійшло з Чернігівського району — 25, ще 15 — з Ічнянського, 11 — з Козелецького, 8 — з Носівського, 5 — зі Сновського, 4 — з Варвинського, 2 — з Ріпкинського, по одному — з Бахмацького, Бобровицького, Городнянського, Менського, Ніжинського та Прилуцького районів. Серед міст обласного значення лідирує Чернігів — 15 повідомлень, Ніжин і Прилуки — по одному зверненню. Всім заявникам своєчасно надана інформація стосовно реагування на вказані ними порушення.

Загалом за час функціонування екомапи, з вересня 2016 року, через електронний сервіс розглянуто 210 повідомлень про виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ на території області.

Довідково. Реагування на електронні звернення сервісу «Інтерактивна мапа Міністерства екології та природних ресурсів України» щодо виявлення несанкціонованих та неконтрольованих сміттєзвалищ забезпечується Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з місцевими органам влади відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 23 січня 2017 року № 17 «Про затвердження Положення про електронний сервіс».

2020_01_27_eko_mapa

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів

Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button