Суспільство

Екоінспектори Чернігівщини припинили порушення природоохоронного режиму використання земель водного фонду

У межах проведення виїзного засідання Штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам і порушенню вимог природоохоронного законодавства при Чернігівській обласній державній адміністрації Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області перевірено дотримання вимог природоохоронного законодавства при використанні земельних ділянок водного фонду р.Старуха (ліва притока р. Десна) біля с. Жилин Млинок на території Остерської міської ради (територіальної громади) Чернігівського району Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держекоінспекція: Хто і як може стати громадським інспектором

Річка Старуха, протяжністю 12 км і площею басейну – 53 км2, належить до малих річок, відповідно, нормативна прибережна захисна смуга річки становить 25 м.

У процесі перевірки було з’ясовано, що земельні ділянки, надані у власність громадянам із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, частково перебувають у межах нормативної прибережної захисної смуги річки. Користування земельними ділянками здійснює ТОВ «НОРДКАП – 2020», яким і проведено механічний обробіток земель, а саме часткове розорювання прибережної захисної смуги р.Старуха, чим порушено природоохоронний режим використання земель водного фонду та вимоги ст. 60, 61, 96 Земельного кодексу України, ст. 80, 88, 89 Водного кодексу України.

Керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та надано припис до обов’язкового виконання в частині вжиття заходів щодо недопущення розорювання земель і порушень природоохоронного режиму на землях водного фонду під час здійснення господарської діяльності.

У ході повторної перевірки встановлено, що припис агропідприємством виконується, земельні ділянки, які знаходяться біля річки, не використовуються та вкриті рослинним покривом.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button