Суспільство

Екоінспекція виявила самовільне зайняття земельних ділянок на території Чернігівського району

За результатами заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району Чернігівської області виявлені порушення природоохоронного законодавства.

Зокрема, встановлено факти самовільного зайняття земельних ділянок невстановленими особами, в межах водоохоронної зони з прибережною захисною смугою річки Старик біля с. Прохорів Хутір (землі комунальної власності Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В урочищі Красна гора незаконно видобували пісок

На момент перевірки виявлено, що на земельних ділянках встановлені бетонні огорожі (паркани) для відокремлення частини водоохоронної зони з прибережною захисною смугою річки Старик, чим порушено природоохоронний режим використання земель водного фонду та вимоги статей 125, 126 Земельного кодексу України, статей 87, 88, 89 Водного кодексу України.

Визначено, що землі в межах водоохоронної зони використовуються без правовстановлюючих документів, що є порушенням статті 125 Земельного кодексу України.

Осіб, причетних до порушення природоохоронного законодавства, встановити не вдалося.

Для порушення кримінальної справи та встановлення осіб порушників матеріали направлено до Чернігівського районного відділення поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button