Кримінал

В урочищі Красна гора незаконно видобували пісок

Черговий випадок порушення природоохоронного законодавства під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на території Сосницького району виявили представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, а саме: незаконний видобуток корисних копалин біля урочища Красна гора. На визначеній земельній ділянці наявні ознаки видобування корисних копалин місцевого значення — піщано-гравійної сировини (піску).

За візуальним оглядом території встановлено, що видобування корисних копалин проводилось за допомогою  механічних засобів, кар’єрним способом. Осіб причетних до видобування корисних копалин у ході перевірки встановити не вдалося.  При цьому порушено вимоги статей 16,19,23 Кодексу України про надра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі та легкий морозець – про погоду в листопаді

Інспекцією проведено розрахунки розмірів шкоди, заподіяної державі в результаті самовільного користування надрами, сума збитків становить 1 388 562 гривень.

Усі матеріали по справі скеровано до Сосницького відділення Менського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Чернігівській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. Наразі відкрито кримінальне провадження.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Екоінспекція

Ще статті по темі

Back to top button