Суспільство

Екскурсія за «колючий дріт»: юні правопорушники відчули атмосферу спецзакладу

Побачити на власні очі те, що чекає юних правопорушників у разі, якщо вони не виправлять своєї поведінки, відчути атмосферу спецзакладу та переосмислити деякі свої життєві цінності і правила життя, мали змогу неповнолітні засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку Чернігівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області та учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігова шукає свідків злочину

Екскурсія до Державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор» 18 вересня була організована співробітниками Чернігівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області за участю представника ювенальної превенції Чернігівського РВП ЧВП ГУ Національної поліції в Чернігівській області. Мета екскурсії – це запобігання злочинності та профілактика правопорушень серед молоді.

У рамках візиту підлітки мали змогу побачити порядок і умови утримання в СІЗО, дізнатись про режим, який діє в установі, зазирнути до камер. Під час екскурсії відвідувачам розповіли про права та обов’язки обвинувачених; злочини, за скоєння яких вони потрапляють до слідчого ізолятора; обмеження, що діють за ґратами; про харчування; умови та частоту зустрічей з рідними й отримання передач.

Співробітники органів пробації та поліції продемонстрували підліткам, у які умови потрапляють обвинувачені, відносно яких обрано запобіжний захід «взяття під варту», пояснили, що таке жити за чітким розкладом, далеко від рідних і близьких, яка «ціна» вільного пересування та спілкування з друзями.

Екскурсія за «колючий дріт» тривала не більше години, однак вражень залишилося значно більше. Відвідання СІЗО дало змогу замислитись про життєві цінності, наслідки протиправних дій, розвиток самоконтролю, поваги до інших громадян, їхніх моральних і матеріальних прав, усвідомленого ставлення до своїх вчинків і правильного вибору свого майбутнього.

Джерело: Пробація України – Чернігівська область

Ще статті по темі

Back to top button