Суспільство

Екзамени, канікули, відпочинок: експерти розказали, як школярам правильно завершити рік

Навантаження від навчання викликає в дітей неабияку втому, що призводить до стресу, зниження працездатності та падіння мотивації. Як батькам організувати кінець семестру та зробити канікули плідним відпочинком, після якого діти “рвуться в бій”?

Можливість швидше завершити навчання

Не кожний заклад допомагає своїм учням пройти навчальну програму за стислий термін, адже до цілей державної освіти не входить економія часу дитини для її розвитку поза школою. Все більше батьків знаходять можливості пришвидшити проходження та засвоєння програми та на місяць чи навіть рік раніше закінчити шкільні справи. Вільний час можна присвятити активному відпочинку, подорожам до цікавих міст або спілкуванню з родиною.

“Наші учні дійсно можуть зекономити час — найдорожчий в світі ресурс — для чогось більш цікавого та перспективного. Якщо здібності дитини дозволяють, можна влаштувати курс екстерну для учнів 1-11 класів, аби дати змогу дитині вчитися дистанційно в американських навчальних закладах за тисячі кілометрів від дому, пройти навчання за індивідуальним графіком і навіть пройти шкільну програму двох класів за один навчальний рік”, — розказали в дистанційній школі “Оптіма” та лишили батькам корисний лінк із додатковою інформацією https://optima.school/formi-navcanna/ekstern-1-11.

Правильний відпочинок після екзаменів

2

Найкраще діє повна зміна місця, наприклад, подорож до морського узбережжя або до рідних в село. Варто обрати такий відпочинок, де можна заряджатися свіжим повітрям і природою.

“На зимовий сезон найкраще відправитися родиною в Карпати. Наприклад, у комфортабельному котеджі Буковель розкривається в усій красі, там можна насолоджуватися засніженими горами, кататися на лижах та сноубордах, смачно їсти місцеві страви та виспатися в тиші на рік уперед! В котеджі тепло і затишно, те що треба родині на короткі зимові канікули,” — поділилися консультанти з відпочинку готелю “Лапландія”.

Коли ж навчальний рік завершується та починаються літні канікули, психологи радять організувати школярам відпочинок, що поєднує дозвілля на природі, спілкування з новими знайомими та креативну діяльність.

22

Цікаву програму склали в дитячому розвивальному таборі “STAR TIME” https://startimecamp.com/o-lagere/ на Одещині. Його представники розказали, що ноу-хау табору — це поєднання традиційного літнього відпочинку (сонце, море, здорова їжа та розваги) з дуже цікавими та корисними заняттями. Діти від 6 до 14 років отримують позитивний заряд емоцій від майстер-класів від зірок шоу-бізнесу, студій робототехніки, ТБ та багато іншого. “Це найкращі враження, які діти беруть із собою в новий навчальний рік, добре відпочинуть і навчатися новому” — розказали в таборі.

Батькам варто знати, що після тижня іспитів фахівці відзначається енергетичний спад у дітей, які прагнули отримати гарні оцінки та наполегливо працювали для цього. Тому слід заздалегідь продумати, як допомогти дитині пройти цей непростий період та якісно відпочити на канікулах.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button