Суспільство

Електричні автомобілі у Чернігові: переваги, виклики та інфраструктура для нової ери автомобільних технологій

Чернігів – одне з найкрасивіших міст України, здавна славиться своїми інноваціями та прагненням до екологічності. Не дивно, що електромобілі стають все більш популярними у цьому мальовничому місті.

У цій статті ми дослідимо переваги та виклики, пов’язані з електроавто у Чернігові, а також проведемо дослідження інфраструктури, яка робить цю нову еру автомобільних технологій доступною для жителів міста.

Чому чернігівці переходять на електрокари?

Відповідь проста: вони економні, екологічні та просто круті.

По-перше,електромобілі не виділяють шкідливих газів, роблячи повітря чистішим та не руйнуючи таким чином об’єкти архітектури. Що є особливо актуальним для Чернігова, де кожен закуток міста – це історична забудова.

По-друге, зарядка електромашини обходиться значно дешевше, ніж заправка бензинового чи дизельного монстра. Це відчутно б’є по кишені, адже ціни на паливо постійно зростають і плюс до того, час від часу на них виникає дефіцит. З економії на заправці можна собі купити улюблену каву й на крутий фестиваль сходити, чим славиться столиця Сіверщини.

По-третє, електрокари майже безшумні. Уявіть, як приємно пересуватись мальовничими вуличками Чернігова або насолоджуватись краєвидами цього містичного міста і не чути гуркоту моторів.

По-четверте, авто на електриці мають значно менше рухомих частин, ніж традиційні, щоробить їх обслуговування простішим та дешевшим.

Які нюанси все ще гальмують перехід на електричний транспорт?

  • Вартість

Стартова ціна електромобіля, як правило, вища, ніж у бензинового чи дизельного аналога.

  • Запас ходу

На повністю зарядженому авто не проїдеш таку велику відстань, як машина з традиційним двигуном, що може стати певною проблемою при поїздках у далеку мандрівку.

  • Комунікаційна мережа 

Хоча кількість зарядних станцій у Чернігові збільшується, вона все ще не така розвинена, як у європейських містах. Проте Тойота сервіс потурбувалась про своїх клієнтів: багато автосалонів в Україні оснащені зарядними станціями для електрокарів. Також Toyota активно пропонує для автолюбителів широкий модельний ряд авто з технологією Plug-in Hybrid. Такі авто працюють на змішаному принципі, використовуючи двигун внутрішнього згоряння та електричний.

Як розвивається електрокарівська географія Чернігівщини?

Міська влада активно розвиває цю інфраструктуру, а виробники авто постійно вдосконалюють технології. І вже зовсім скоро електромобілі стануть не просто альтернативою, а справжнім must-have для чернігівців.

Неймовірно, але у 2023 році у Чернігові вже було зареєстровано понад 500 електромобілів. За прогнозами експертів, до 2030 року кожне п’яте нове авто, яке продається у Чернігові, буде електричним.

Тож, якщо ви молодий, амбітний та дбаєте про довкілля – електромобіль саме для вас! А якщо ви не маєте змоги одразу викласти кругленьку суму на таке авто, варто розглянути для себе альтернативні способи покупки: трейд-ін, кредит або придбання авто у лізинг.

Де можна зарядити електромобіль у Чернігові?

У Чернігові доступні наступні зарядні станції для електромобілів:

  • АЗС WOG: проспект Миру, 231А;
  • ТРЦ «Мегацентр»: проспект Миру, 49;
  • готель «RIVERSIDE»: вул. Шевченка, 103А
  • готель “Княжий Орден”: вул. Нафтовиків, 113;
  • зарядні станції «Infinite Charge»: Київське шоссе, 3А; проспект Миру, 194А; вул. Любецька, 149 А; вул. 1-ї Гвардійської армії, 14А; вул. Гонча, 40; проспект Перемоги, 139

Важливо зазначити, що кількість зарядних станцій постійно зростає. ТОж рекомендуємо перед поїздкою:

  • переглянути актуальну інформацію на сайті ecocars.in.ua/elektrozapravky/chernihiv/;
  • перевірити заряд свого електромобіля та спланувати маршрут, враховуючи розташування зарядних пунктів;
  • завантажити на телефон мобільні додатки для пошуку електрозаправок;
  • звернути увагу на тип роз’єму зарядних станцій, щоб переконатися, що він сумісний з вашим електрокаром;

деякі зарядні станції платні, тому треба брати з собою готівку або кредитну картку.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button