Суспільство

Зарплата – основний дохід родин Чернігівщини

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у II кварталі 2016 року, середньомісячні сукупні ресурси (доходи) одного домогосподарства Чернігівської області становили 5 407 грн.

Про це ЧEline повідомили в Головному управління статистики у Чернігівській області.

Порівняно з відповідним періодом 2015 року, вони зросли на 12 %. Доходи одного чернігівця становили 2 816  грн  і  були  майже  на  рівні  середнього  показника  по  Україні (2767 грн).

Найвищими залишаються середньодушові   сукупні   доходи   киян  (4 127 грн), а найменш забезпеченими були жителі Волинської та Рівненської областей (2 485 грн).

Основним джерелом доходів середньостатистичної сім’ї Чернігівщини є грошові надходження (83 %), найбільш вагомими з яких залишаються оплата праці – 43% та пенсії – 24% (в Україні – 48% та 21%, відповідно).

Десяту частину ресурсів домогосподарств області становлять надходження від особистого підсобного господарства та самозаготівель і стільки ж стипендії та соціальні допомоги (включаючи готівкові і безготівкові пільги та субсидії). Відчутною підтримкою сімейного бюджету є допомога від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування – 8%.

Ще статті по темі

Back to top button