Суспільство

Епопея з КП «Ліки України» триває: став відомий черговий кричущий факт

Всю Чернігівщину сколихнула резонансна новина про можливу приховану приватизацію потужного комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради. Рентабельне підприємство вартістю 140 мільйонів гривень передали в оренду нещодавно створеному ТОВ «Ліки України».

До числа засновників цієї «ТОВки» (окрім трудового колективу) увійшли підозрілі фірми, одна з яких взагалі зареєстрована у офшорі.

Більш детально про пристрасті довкола КП «Ліки України» можна почитати ТУТ.

Весь комплекс: приміщення, склади, аптеки, лабораторії та майно опинилися в приватних руках. Цинізм ситуації в тому, що долю підприємства вирішив одноосібно начальник управління комунального майна облради Андрій Бунін. Без публічного обговорення на сесії і без контролю з боку депутатів.

Для того, щоб КП «Ліки України» пішло у «ризиковане» плавання вже на борту підозрілого товариства з обмеженою відповідальністю, Андрій Бунін

8 жовтня 2018 року видає наказ «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради».

Та виявляється оренда – це не єдиний крок у цій відверто корупційній схемі. 11 лютого 2019 року вже згаданий вище Андрій Бунін видав черговий наказ «Про реорганізацію комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до товариства з обмеженою відповідальністю «Ліки України».

2019-02-20_120459

Тобто, спостерігаємо фінальну стадію в схемі привласнення комунального майна – поглинання комунального підприємства. КП «Ліки України» реорганізовують шляхом приєднання до ТОВ «Ліки України», потім комунальне підприємство взагалі ліквідовується. І єдиним власником стає загадкове ТОВ «Ліки України». А тоді вже роби з ласим шматком що завгодно – хочеш продавай, хочеш гроші через підприємство відмивай, хочеш – веди прибутковий бізнес.

Варто зазначити кілька ключових моментів.

По-перше, в даному випадку простежуються очевидні ознаки злочину – привласнення майна групою осіб шляхом зловживання службовим становищем.

По-друге, припинити діяльність комунального підприємства облради має право тільки засновник – Чернігівська обласна рада, а не чиновник Андрій Бунін, який, ймовірно, вважає себе «імператором» облради.

По-третє, Державний реєстратор НЕЗАКОННО почав процедуру припинення комунального підприємства без рішення облради.

Всі ці факти яскраво свідчать про те, що ситуація довкола КП «Ліки України» – ретельно спланована спецоперація по захопленню комунального підприємства. Дуже показовий момент – до недавнього часу КП «Ліки України» Чернігівської обласної ради очолював Ігор Назаренко. І раптом він же стає (за даними аналітичної системи «YouControl») керівником підозрілого однойменного товариства з обмеженою відповідальністю «Ліки України», яке тихцем забрало в оренду комунальне підприємство.

2019-02-20_141023

Цікава міграція, чи не так? А 12 лютого 2019 року – на наступний день після наказу пана Буніна про реорганізацію КП «Ліки України» вже згаданий пан Назаренко вмиває руки з комунального підприємства – звільняється.

2019-02-20_132220

Простежується безпосередній зв’язок у діях між начальником управління комунального майна облради Андрія Буніна і тепер вже керівником ТОВ «Ліки України» Ігорем Назаренком. Сподіваємося, правоохоронні органи проведуть ретельну об’єктивну перевірку і стануть на заваді цинічній афері.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Уже повинно б було працювати ДБР, матеріалів досить передавайте, хай розшевелять кубло

Back to top button