Суспільство

Епопея з результатом підрахунку голосів у скандальному 210-му окрузі триває

Черговий суд щодо діяльності ОВК у 210-му окрузі закінчився. 28 липня Шостий апеляційний адмінсуд розглянув позов кандидата в народні депутати у 210-му виборчому окрузі (Чернігівська область) Бориса Приходька до окружної виборчої комісії округу та повністю її задовольнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свавілля триває: побили члена ОВК 210-го округу

Згідно з рішенням суду, встановлено:

— протиправною бездіяльність ОВК-210 щодо не складання протоколів про повторний перерахунок голосів на окремих дільницях;

— протиправні дії ОВК-210 щодо порушення процедури перерахунку голосів виборців на окремих дільницях;

— визнано протиправним і скасовано рішення ОВК-210 про визнання голосування на окремій дільниці недійсним;

— також встановлено факт систематичних порушень ОВК-210 Конституції та Закону України «Про вибори народних депутатів України».

У штабі кандидата розцінюють рішення суду як крок до справедливого встановлення результатів виборів в окрузі 210.

Під час виборів в окрузі 210 засоби масової інформації повідомляли про численні порушення, зокрема й під час прийому протоколів ДВК в окружній виборчій комісії.

З-поміж іншого йшлося про порушення порядку ведення засідання ОВК, у тому числі й системне порушення кворуму, ніхто не контролював кількість членів комісії, присутніх на засіданні.

Крім того, окружна виборча комісія зробила тривалу перерву у своїй роботі, хоча відповідно до закону її засідання має бути безперервним. Виявлено факти неконтрольованого зберігання виборчої документації.

У день голосування на ДВК спостерігачі кандидатів і представники Комітету виборців України фіксували порушення на дільницях. Також задокументовано втручання поліції у виборчий процес на користь одного з кандидатів і бездіяльність стосовно решти. Заяви про ці факти пролунали на всеукраїнському рівні.

24 липня під стінами ОВК на знак протесту проти фальсифікацій відбувся мітинг.

Акція протесту відбулася і під Чернігівським окружним адміністративним судом, що розглядав позовну заяву Бориса Приходька на системні порушення у діяльності ОВК.

Сьогодні об 11:00 відбудеться ще одне засідання Чернігівського окружного адміністративного суду за позовом кандидата в народні депутати у 210-му виборчому окрузі Бориса Приходька. На засіданні будуть вимагати перерахунку голосів на виборчих дільницях округу, на яких дивним чином змінювався результат після дня волевиявлення громадян і фіксувалися грубі порушення.

Ще статті по темі

Back to top button