Суспільство

Проектанти «від Бога»: як влада Чернігова віддає мільйони улюбленцям

Процесам, які відбуваються в Чернігові останнім часом, уже майже ніхто не дивується. І факти витрачання бюджетних мільйонів на подекуди нелогічні й абсурдні речі стали буденністю. Складається враження, що міська влада успішно пройшла період «притирання» і вивчення реакції громадськості на завуальовані злочини. А тепер мерія вже планує пограти на повну.

Надумали витратити 108 мільйонів гривень на клаптик дороги – витратять. Надумали повторно вгатити мільйони в комерціоналізований міський пляж «Золотий берег» – вгатять. До речі, наслідки цьогорічної повені на пляжі можуть посприяти апетитам реформаторів – буде зайва нагода реалізувати в рази завищені проекти.

«Так має бути»: збірка казок для челяді

Колосальні суми, які витрачають з міської казни, вже мало кого дивують. Більшість проковтнула нав’язану штатними ляльководами тезу – «так має бути». А тих, хто йде проти течії і запевняє, що чернігівців обкрадають, – цькують і намагаються всіляко залякати або ж публічно висміяти.

Такі реалії. Є категорія людей, які не проти, «аби їх обкрадали, тільки б у місті щось робилося».

Хочеться звернути вашу увагу на кілька «реконструкційних» моментів. На порталі публічних закупівель «Prozorro» з’явилося оголошення про те, що у Чернігові реконструюватимуть пішохідний перехід по вулиці Івана Мазепи. Так от, розробка проектної документації (не сама реконструкція) цього проекту коштувала 200 000 гривень.

прозоро

Непогано. Але це не найцікавіше.

Стоїть корито – для зграї обраних відкрито

Єдиний учасник і переможець цього тендера – ТОВ «СІТІ-ПРОЕКТ». Керівник цієї чернігівської фірми – одіозний Богдан Марич. Так, так, це той самий проектант, якого в Чернігові вже нарекли «улюбленцем влади».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Улюблений» проектант влади Чернігова роз’їжджає п’яний в авто і пропонує хабар

Богдан Марич дійсно може похизуватися найбільш «солодкими» проектами. Суми, за які його фірма виконує роботи, також «солоденькі». До його кишень уже перекочували кілька мільйонів із міської казни, тобто грошей чернігівців.

тендери

Мабуть, для багатьох не буде великим сюрпризом, але проектно-кошторисну документацію та проходження експертизи щодо об’єкта «Капітальний ремонт ділянки дороги проспекту Миру (від мосту через р. Десна до Катерининської церкви) розробляло ТОВ «СІТІ-ПРОЕКТ». За це Богдан Марич взяв «символічну» плату – 580 000 гривень. Ідеться про ту саму дорогу, в яку хочуть вгатити 108 мільйонів.

580

Згадаймо сумнозвісну «золоту» дорогу на Кордівку, яка обійшлася міській казні в феноменальну суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золота» дорога на Кордівці стає «платиновою»: ціна проекту вже 23 млн.

Хто займався проектуванням? Правильно – ТОВ «СІТІ-ПРОЕКТ». За це скромно взяли 100 тисяч гривень.

101

До речі, на початку квітня цього року фірма Богдана Марича також займалася розробкою проектної документації для реконструкції мереж зовнішнього освітлення по цій же кордівській дорозі.

Вашій увазі ще кілька перемог ТОВ «СІТІ-ПРОЕКТ»:

  • розробка робочого проекту по об`єкту «Капітальний ремонт Центрального парку культури і відпочинку в м. Чернігів» (432 тисячі гривень);
  • розробка проектно-кошторисної документації по об`єкту «Капітальний ремонт зеленої зони по вул. Рокоссовського в м. Чернігові» (325 тисяч гривень).

Думи, мої, думи… маршрут «Чернігів – Суми»

Одним із власників ТОВ «СІТІ-ПРОЕКТ» є Наталія Худолій. Якщо приділити трохи часу і покопирсатися в реєстрах, то можна безпроблемно відшукати зв’язки цієї пані з містом Суми. До чого це я? А до того, що головного комунальника міста Чернігова Ярослава Куца міський голова Владислав Атрошенко привіз саме з Сум. А як відомо, саме управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради є замовником отих «солоденьких» тендерів, про які йшлося вище. Вловили суть?

Подібних схем за останні роки в Чернігові наплодили хоч греблю гати. Про найбільш резонансні оборудки та витівки аферистів при владі ми вам розповідатимемо і надалі. Ви заслуговуєте знати правду.

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Необходимо провести серьезное расследование и подключить к этому делу людей из НАБУ. Во-вторых, эти факты необходимо доносить до общественности, чтобы люди реально знали суммы ворованных денег, которые могли бы пойти на оплату садиков, больниц и других необходимых целей. И необходимо напоминать, к чему приводит подкуп избирателей жуликами наподобие черниговского мэра, и ка выходит вся эта материальная помощь боком.

Back to top button