Суспільство

Фахівці «Сервіс-Маркет» розповіли, як підібрати тарілку для мікрохвильової печі

У компанії «Сервіс-Маркет» розповіли на які параметри варто звернути увагу при виборі тарілки для мікрохвильової печі.

Попри те, що мікрохвильова піч — проста і надійна техніка, нерідко виникає питання заміни саме тарілки. Тому, щоб знайти заміну, потрібно дізнатися марку і модель самої мікрохвильової печі та придбати тарілку того ж виробника. 

Але трапляється, що швидко знайти тарілку того ж бренду не виходить. Наприклад, якщо модель мікрохвильової печі вже застаріла або навпаки тільки з’явилася на ринку і ще немає в достатній кількості запчастин. 

У такому разі варто пошукати аналогічну універсальну тарілку. 

Важливі параметри

При підборі універсальної тарілки необхідно врахувати її розмір та тип кріплення. Мінімальний діаметр складає 245 мм, а максимальний — 360 мм. Якщо під рукою немає паспорта мікрохвильової печі з усіма даними або самої тарілки вже немає, щоб заміряти її діаметр, є й інші способи визначити діаметр. Наприклад, визначити розмір можна вимірявши відстань від центру муфти обертання до переднього краю НВЧ-печі. 

Ще один важливий параметр — тип вузла з’єднання з муфтою. Тарілка для мікрохвильової печі може гладко прилягати до дна мікрохвильової печі або за допомогою виступів по центру і бокам або як варіант — поглиблення по центру і бічних ніжок.

Кожен виробник має свій фірмовий тип кріплення. Наприклад,  Samsung найчастіше використовує кріплення за допомогою поглиблення в центрі та трьох ніжок, Panasonic роблять виступи по центру, а LG віддає перевагу гладким тарілкам, без виступів і центрального поглиблення.

Різниця типів кріплення також залежить від того, на чому лежить тарілка — на куплері (муфті) або на ролері хрестовини. Відрізняються вони тим, що тарілки під перший тип мають виступи, а під другий — гладку поверхню. 

Щоб знайти тарілку з кріпленням під хрестовину, також потрібно знати діаметр посадкового місця. Для цього можна виміряти коло із зовнішнього боку страви або відстань від центру хрестовини до ролика. 

Про магазин

У каталозі «Сервіс-Маркет» зібрано понад 19 мільйонів моделей побутової техніки. Також є безліч деталей до техніки різних виробників. Завдяки зручному інструменту пошуку запчастин можна швидко знайти будь-яку деталь. Достатньо ввести назву техніки, бренд та модель та система покаже всі доступні варіанти, а також аналогічні товари. 

Консультанти  інтернет-магазину «Сервіс-Маркет» допоможуть підібрати тарілку практично до будь-якої мікрохвильової печі.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button