Суспільство

Фермер з Чернігівщини з трьох гектарів зібрав понад 100 тонн кавунів

В селі Вершинова Муравійка виростили 20-кілограмові кавуни. На трьох гектарах 20 тисяч саджанців на початку червня висадив 38-річний Роман Литвиненко, фермер. У цьому сезоні всього зібрали понад 100 тонн.

Про це розповідає видання Вісник Ч.

Чоловік саджає баштанні вже другий рік.  Вирощування кавунів — справа сімейна. Допомагає батько Володимир і сестра Наталія. Сорти вибрав червоний талісман Ф1 та жовтий оранж кінг.

«Жовті кавуни щільніші. І вони корисніші. Підходять діабетикам, покращують кровообіг», — пояснює Наталія Литвиненко, рідна сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жнива на Чернігівщині: вже зібрано ранні зернові та зернобобові, триває збирання технічних культур та кукурудзи

З їх слів, червоні кавуни вже всі розібрали. Були по 10 гривень за кілограм. Важили 18-20 кілограмів один. Залишилися лише жовті, чотири-п’ять кіло кожен. Продають по 15 гривень за кілограм.

«Наші кавуни можна купувати про запас. Якщо покласти на зберігання в погріб, то пролежать і до нового року», — кажуть фермери.

Підприємці кажуть, спочатку люди не вірили, що такі можуть вирости в цих краях. Один взяв, попробував, другий. Сарафанне радіо спрацювало.

Кажуть, продавали кавуни не тільки в Куликівці, а й у Чернігові вже про них знають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button