Суспільство

Феромонні пастки в дії: у Ялівщині поменшало короїдів

Працівники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» перевірили вміст феромонних пасток, які вже другий рік поспіль розвішують у парку для боротьби з верхівковим короїдом. Моніторингові дослідження показали значне зменшення чисельності шкідників. Якщо в 2019 році з пасток дістали 44797 особин, то цьогоріч – 3311. Результат позитивний, тому роботу продовжуватимуть і надалі. До того ж, науковці попереджають про можливий черговий сплеск засилля короїда наступного року.

 

Нагадаємо, що феромонні пастки разом з іншими інтегрованими методами захисту лісу від стовбурових шкідників в РЛП «Ялівщина» впроваджуються з 2018 року за участі фахівців Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ландшафтному парку «Ялівщина» розвішують пастки для короїдів

Вказані заходи проводяться за рахунок коштів обласного природоохоронного фонду в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.

До речі, разом із комахами-шкідниками у феромонних пастках були виявлені їхні природні вороги – мурахожуки, яких працівники комунального закладу повернули в природне середовище існування. Два роки тому більше півтори тисячі особин мурахожука були заселені в Ялівщину, аби зупинити поширення осередків верхівкового короїда та зберегти лісовий масив.

2020_11_02_koroyid_02

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації, КЗ «РЛП «Ялівщина»

Ще статті по темі

Back to top button