Суспільство

В Україні шукають полярників на нову антарктичну експедицію із зарплатою до 54 тис. грн

Оголошено конкурс на зайняття вакантних посад у 27-й Українській антарктичній експедиції на 2022-2023 роки. Відповідне оголошення розміщено на сайті Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ).

Тож якщо ви завжди мріяли працювати в Антарктиді, на українській станції «Академік Вернадський», встигніть подати свою анкету до 3 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛЮДИ: Єдиний житель Чернігівщини, який зимував в Антарктиді

«Цьогоріч чекаємо більше заявок на конкурс від кандидатів та кандидаток, адже, по-перше, восени минулого року уряд суттєво збільшив зарплату для наших полярників, у середньому до 54 тис. грн на місяць, і тепер в Антарктиду можна їхати не тільки по неймовірні враження; по-друге, саме 27-ма експедиція вперше за останні 20 років вирушить на станцію на власному науково-дослідному криголамі! Нагадаю, що 7 липня уряд виділив кошти на його купівлю, а 14 липня це рішення погодив бюджетний комітет ВРУ, й ми уже запустили всі необхідні процедури для придбання судна», – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Для зимівлі на станції традиційно шукають науковців за напрямами: науки про життя, науки про Землю та фізичні науки, а також команду життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін.

До кандидатів є як загальні вимоги, так і специфічні за посадою. Наприклад, кожен майбутній полярник чи полярниця повинні мати гарний стан здоров’я, бути комунікабельними та неконфліктними, знати іноземну мову, вміти працювати з комп’ютером тощо.

Водночас немає жодних обмежень за гендерною чи іншими ознаками.

Докладніша інформація – в оголошенні про конкурс.

До речі, уродженець села Покошичі, що на Чернігівщині, Олександр Надточій неодноразово ставав учасником всеукраїнської антарктичної експедиції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button