Суспільство

Фонд гарантування кредитів аграріїв має запрацювати до старту ринку землі, – депутат облради

*Актуально

Влада має намір підтримати малих і середніх суб’єктів підприємництва, включно з фермерськими господарствами, шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів перед фінансовими установами за кредитними договорами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельній реформі має передувати довгострокова програма підтримки аграріїв, – депутат облради

Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край» Сергій Баришовець, уряд зареєстрував законопроєкт «Про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». Очікується, що Фонд підтримуватиме малих та середніх суб’єктів підприємництва (у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення в обсягах не більше ніж 500 га), що здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції, шляхом гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами з метою створення умов для стабільного функціонування ринку землі та сільського господарства в Україні. Фонд надаватиме часткові гарантії за кредитними зобов’язаннями аграріїв. Статутний капітал Фонду формуватиметься за рахунок коштів держбюджету та вкладів учасників Фонду.

До речі, у Держбюджеті на 2020 рік передбачено кошти в обсязі 240 млн грн для формування статутного капіталу Фонду. «Наш край» вважає, що Фонд має почати працювати до запуску ринку землі. «Українські аграрії мають отримати підтримку держави і впевнено стати на ноги ще до старту продажу землі, щоб бути конкурентними», – наголосив Сергій Баришовець.

Також у партії очікують, що Фонд у майбутньому розширить види підтримки аграріїв.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button