Суспільство

Фото з триколором і порнографічне відео: Бахмацька міськрада повідомляє про дискредитацію у Facebook

Facebookпристрасті вирували в Бахмачі. Спочатку соцмережами ширилися фото з нібито зображенням рашистського триколору в одному з кабінетів міської ради, а 13 березня була спроба зламати сторінку міськради в мережі Facebook.

Цим подіям міська рада присвятила навіть окремий пост. Але потім коментарі до нього закрили, зазначивши, що вони здебільшого неадекватні та містять образливі висловлювання і навіть більше…

Тож аби прояснити ситуацію, звернулися по коментар із цього приводу до бахмацького міського голови. Він усі фотографії з триколором у міськраді назвав фейковими, тобто несправжніми.

«У нашій країні йде війна, всередині держави вистачає осіб на диванах, які плодять фейкові публікації і, відповідно, ми на них реагуємо. Історії такі припиняємо, і ці люди колись за таке відповідатимуть. Як і покарання має бути всім, хто належить до категорії колабораціоністів або посібників ворога. А посібник ворога – це той, хто зсередини країни створює напруження, видумує провокативні історії, фейкові фотографії та публікації. І публікація та вже видалена. А особи, які причетні, попросили вибачення. Вони її перепостили, а не напряму її створили. Далі інші фахівці розслідують це.

Натомість ми історію цю закриваємо, бо мережу колабораціоністів уже одну ліквідували, тож працюємо далі», – в коментарі для ЧЕЛАЙН сказав Павло Шимко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річному хлопцю з Чернігівщини потрібна допомога на лікування

Він також підтвердив, що сторінку міської ради в Facebook дійсно хотіли зламати.

«Розмістили в одній із публікацій відео порнографічного характеру. Ми офіційно звернулися до правоохоронних органів. До того ж, сторінка в соцмережі не є офіційним джерелом, зламатися може. І сам Facebook, буває, не реагує на наші скарги. Ми намагалися якнайшвидше видалити фейкову інформацію, а також відновити сторінку до нормального режиму роботи», – сказав Павло Шимко.

У пості міськради зазначається, що це все призвело до поширення неправдивої інформації, яка викликала велику хвилю обурення серед аудиторії.

Нині, за словами Шимка, інцидент вичерпаний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button