Суспільство

Galaxy S: історія флагманської серії смартфонів Samsung

Південнокорейська компанія Samsung — передовий виробник смартфонів, який щорічно випускає кілька десятків нових моделей. Не надто досвідчений користувач легко заплутається в різноманітті лінійок та серійних номерів моделей. Але одна лінійка вирізняється поміж інших ось уже понад десяток років. Це серія Samsung Galaxy S, що складається виключно з флагманів. Щороку компанія представляє апарати серії S, які втілюють найновіші досягнення Samsung.

Як усе починалося

У 2010 році бренд Samsung на ринку телефонів не мав і близько того авторитету, яким може похвалитися зараз. Виробник асоціювався швидше із бюджетними кнопковими «трубками». І тут з’явився перший смартфон Galaxy S на тоді ще новій платформі Android. Він мав великий на той час 4-дюймовий AMOLED-екран. Хоча дизайн був запозичений в iPhone, та й інтерфейс нагадував iOS, користувачам модель сподобалася. У всьому світі було продано 25 мільйонів телефонів.

 

Ще успішнішим став другий представник серії — Galaxy SII. Він вражав яскравістю та відображенням кольорів 4,3-дюймового екрана, а також високою за тодішніми мірками роздільною здатністю камер — 8 Мп в основної та 2 Мп у фронтальної. Рівень продажів сягнув 40 мільйонів.

Планку 70 мільйонів змогла підкорити наступна модель — Galaxy SIII, що вийшла у 2012 році. Вона вже мала оригінальний дизайн, потужний 4-ядерний процесор, топові на той час камери. Плюс Samsung додав ще власні унікальні програмні функції.

Подальший розвиток

У наступні роки успіх то супроводжував моделі серії S, то виявлявся нижче очікуваного. Наприклад, S5, хоч і мав захист корпусу від води, вбудований пульсометр і знімав відео з роздільною здатністю 4К, викликав чимало критики через неоригінальний дизайн. При створенні S6 виробник вже старанно попрацював над дизайном, використав метал та скло, екран отримав ефектно загнуті краї. Але при цьому зник вологозахист і місткість акумулятора була занадто малою.

 

А ось Galaxy S7 2016 року вважається одним із найкращих смартфонів за всю історію Samsung — преміальні матеріали корпусу, захист від води, потужне залізо, видатні камери та підтримка бездротової зарядки. Тоді ж розробник уперше презентував технологію Always On Display.

Серія S сьогодні

У 2019 році виробник представив одразу три версії лінійки Galaxy S10 — базову, доступнішу S10e і передову й найдорожчу S10 Plus. Цей смартфон позиціонувався як безрамковий, виріз фронтальної камери зробили у вигляді мініатюрного отвору, для основного модуля Samsung вперше використав блок з трьох камер.

У 2020 році південнокорейська компанія вирішила «перескочити» через звичайну нумерацію, і наступний представник серії отримав індекс S20, а не S11. У цій лінійці була реалізована підтримка 5G, частота оновлення екрану на рівні 120 Гц, можливість записувати відео з роздільною здатністю 8К. А старша модель S20 Ultra навіть може похвалитися 100-кратним гібридним зумом.

 

У 2021 році виробник доопрацював моделі попереднього року. Насамперед зміни торкнулися дизайну — алюмінієва рамка з боків, що перетікає в блок камер, виглядає по-справжньому оригінально. Камера, що ​​практично не відрізняється від торішної серії, і фактично є однією з найкращих на ринку на сьогодні. Пара нововведень деяким користувачам не припала до душі — зокрема у смартфонах зник слот під карту пам’яті, також виробник перестав класти у коробку з новеньким гаджетом зарядні пристрої. Але, з іншого боку, ціни були знижені у порівнянні з 2020 роком, тому смартфон продається дуже успішно.

Не викликає сумнівів, що в наступні роки Samsung продовжить дивувати передовими розробками в наступних моделях серії S.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button