Суспільство

«Галерея із смітника»: у Чернігові комунальник створив музей викинутих картин (Фото)

Найбільші здивування нас очікують тоді, коли натрапляєш на те, чого абсолютно не чекаєш. Картинна галерея в підсобному приміщенні працівників робочих професій ЖЕК № 10 міста Чернігова вражає.

Ініціатором створення цієї галереї був столяр, тесляр і майстер на всі руки  Микола Іванович. А історія галереї почалася з однієї викинутої  у великогабаритне сміття  картини на території ЖЕКу, яку  знайшов Микола Іванович і приніс  у підсобне приміщення. Потім ще одну.

Потім  його колеги теж знаходили викинуті й приносили. Хтось, дізнавшись про захоплення столяра,  ставав  меценатом і передавав свою картину в колекцію.

Тут і «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, і портрет Тараса Шевченка роботи  українського художника Івана  Крамського. До речі, Крамськой родом з української Східної Слобожанщини, що зараз знаходиться в рф. А намалював художник портрет Шевченка через 10 років по смерті Кобзаря. До речі, тут є і найвідоміша робота Крамського — портрет «Невідома», що сидить в кареті у чорному вбранні.

Тут  є багато інших  картин і репродукцій, як художників минулого , так і сучасних. Наприклад, народна вишивка. Подібні ми і досі можемо бачити в українських селах. Вони уже передаються, як сімейні реліквії, з покоління в покоління.

Джерело: Кп ЖЕК -10 Chernihiv, Даша КОТОВСЬКА,

Ще статті по темі

Back to top button