Суспільство

Вулицю Міхнюка перекриють до листопада

Рішення про перекриття руху автотранспорту по вулиці Міхнюка в районі школи №2 було прийнято на засіданні виконкому 09.08.2018. Вулицю перекриють із 10 серпня 2018 року по 31 жовтня 2018 року включно.

xw1XueAFZU-4jpg[1]

Навіщо це потрібно

У період із 10 серпня 2018 року по 31 жовтня 2018 року планують провести реконструкцію каналізаційного дюкеру через річку Стрижень у районі каналізаційної насосної станції №1 по вулиці Пушкіна, 1А. Зазначені роботи є плановими для КП «Чернігівводоканал» і спрямовані на забезпечення якісними та безперебійними послугами з водовідведення мешканців будинків району вулиці Кільцева, Шевченка, Міхнюка, 1-го Травня, включаючи вулиці Доценка, Бєлова, Рокоссовського, Всіхсвятську, Захисників України, проспекту Перемоги тощо. Окрім того, реконструкція дюкеру сприятиме запобіганню екологічній катастрофі, що може статися внаслідок виходу стічних вод на поверхню землі та їх потрапляння в річку Стрижень.

Скільки коштуватиме

Кошторисна вартість будівництва становить 14 799,286 тис. грн. Після проведення процедури закупівлі (https://water.cn.ua/news/chernigivvodokanal-viznachaetsya-z-vikonavtsem-robit_226) виконавцем робіт було визнано компанію «УТБ-Інжинірінг». Вартість робіт за договором обчислюється 12 915 681,95 грн.

Pp9uoY23oc-3jpg[1]

Технічна сторона проекту

Треба зазначити, що нинішній каналізаційний дюкер зі стальних труб 800 мм був побудований у 1972 році, наразі він у незадовільному стані. Проектом реконструкції передбачено будівництво нового самопливного каналізаційного дюкеру з поліетиленових труб ПЕ SDR 17 PN10 ПРОТЕКТ (із зовнішнім захисним шаром) діаметром 900 мм загальною довжиною 55 пог. м паралельно нинішньому (на відстані 11 метрів від нього) вниз по течії річки Стрижень. Прокладання каналізаційного дюкеру виконуватимуть у дві лінії з відстанню між нитками дюкеру в просвіті 1,5 м.

У зв’язку зі зміною траси каналізаційного дюкеру приєднання його до трас самопливних трубопроводів передбачено шляхом влаштування на них оглядових колодязів. Також від нинішнього оглядового колодязя передбачено заміну наявного бетонного трубопроводу діаметром 1000 мм на поліетиленовий із труб СПІРОКОР DN800/888 SN4 зі зміною ухилу укладання трубопроводу, відповідно до наявного бетонного трубопроводу діаметром 800 мм та заміну бетонних труб наявного самопливного каналізаційного колектору на поліетиленові  труби марки СПІРОКОР діаметром 1200 мм.

У місцях від’єднання, зміни напрямку колектору передбачене влаштування трьох оглядових колодязів, на вході в дюкер і на виході з дюкеру влаштовується вхідна та вихідна камери.

 

CFEMOXqRCH-kdzclmdenw-4jpgjpg[1]5AjGnQMeEU-rqnjzdxa4i-3jpgjpg[1]

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Ще статті по темі

Back to top button