Суспільство

Ганна Новосад ознайомилася з особливостями освітньої мережі Чернігівської області (Фото)

Міністр освіти і науки України Ганни Новосад під час робочої поїздки на Чернігівщину вчора, 10 лютого, відвідала ряд навчальних закладів у північних районах області, ознайомилася з ходом реформування галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з робочим візитом перебуває Ганна Новосад

Зокрема, в Авдіївській загальноосвітній школі Сосницької райради спільно з керівниками Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, представниками місцевої влади обговорювалися моделі створення опорного закладу, який би в повній мірі відповідав сучасним вимогам і забезпечував якісний рівень освіти. У навчальних закладах Новгород-Сіверського району (Орлівському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок», Стахорщинській та Грем’яцькій школах, Вороб’ївському та Чайкинському НВК та інших) акцент – на створенні перспективної оптимальної мережі шкіл. Це зумовлено складною демографічною ситуацією та вкрай низькою щільністю проживання населення у районі.

Також Міністр зустрілася з керівниками місцевих органів управління освітою області. До діалогу долучилися заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова та начальник Управління освіти і науки Микола Конопацький. Мова йшла про перспективи розвитку освіти в Україні. Основна увага була приділена сільським школам, зокрема, перевагам опорних закладів, підтримці малокомплектних шкіл, матеріально-технічному забезпеченню закладів, організації підвозу дітей тощо.

Ганна Новосад відзначила, що в області проводиться значна робота для забезпечення якості освіти учнів у сільській місцевості. Оптимізація розглядається, в першу чергу, як створення освітньої мережі, що забезпечить повноцінну освіту кожній дитині. При цьому вона зазначила: враховуючи низьку щільність населення у значній кількості районів області, в Міністерстві опрацюють питання щодо можливого введення коригуючих коефіцієнтів при фінансуванні освітньої галузі за рахунок коштів державної субвенції.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button