Суспільство

Газові баталії у Сновську: продовження історії пенсіонерки, якій відрізали газ

Наприкінці грудня ми розповідали історію, що сталася з Тамарою Минченко: її оселю відрізали від газопостачання, тож тепер ні хату взимку обігріти, ні їсти зготувати. Тоді журналісту ЧЕline жінка повідомила, що газова служба її ні про що не попереджала, більше того, газовики увійшли та «погосподарювали» на подвір’ї без запрошення і дозволу господині. Розказувала також жінка, що в газовій службі їй казали про якийсь борг і що шляхів вирішення свого питання вона не вбачає.

Аби не висвітлювати ситуацію однобоко, звернулися по коментар до АТ «Чернігівгаз». Там нам порадили написати офіційний запит, що ми й зробили. Нині отримали офіційну письмову відповідь, у якій йдеться, що газопостачання споживачці припинене «через аварійну ситуацію, що виникла на газопроводі-вводі» і що «станом на 23.12.2020 споживачка Минченко Т.О. не має заборгованості за розподіл газу перед АТ «Чернігівгаз».

До того ж, «на момент здійснення обходу Минченко Т.О. перебувала на подвір’ї, хвіртка була відчинена. Власниця не заперечувала проти огляду газопроводу». А запах газу жінка не відчувала «через рівень його концентрації, адже місце витоку розташоване на вулиці».

Окрім того, у відповіді йдеться про те, що виявлену несправність можна усунути упродовж п’яти днів, за умови, якщо жінка звернеться до найближчого центу обслуговування клієнтів, замовить ремонтні роботи та оплатить їх. Бо, відповідно до чинного законодавства, ця послуга платна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську 66-річна пенсіонерка сидить у холодній хаті і не може приготувати поїсти

Отримана нами відповідь датована 28 грудня. Відтоді минув час, тож вирішили поцікавитися в пані Минченко, чи, бува, не вирішилася її проблема.

«Як сиділа без газу, так і сиджу. Я зверталась до газової служби, в мене вже є нова потрібна деталька. А детальку, яку вони відкрутили, фахівці перевіряли, вона газу не пропускає. Нову детальку мені встановлювати не хочуть. До приміщення служби мене не впустили, відповіли, що карантин. Сказали їхати до Корюківки. Але я – людина похилого віку, і мені важко 30 кілометрів долати. І думаю, що там теж не приймуть. Я буду до суду звертатися після різдвяних свят. Нині у моїй хаті 14 градусів, зранку – 12. Камін трохи включала, а зараз електрика подорожчала. Дров на зиму не заготовляла. Оце чайник нагріла, кави попила. А на електричній плитці картоплі чи каші зварю, та й усе. Помитися ходжу до сусідки. Вона сказала: «Якщо суп треба зварити чи ще щось – приходь». Світ не без добрих людей. Медведьов, наш голова громади, ще перед Новим роком запевняв, що розбиратимуться в ситуації. Сказав: «Не хвилюйтеся, ми вам допоможемо. Але вже і Новий рік минув, а я й далі у холодній хаті», – розповіла жінка.

Як бачимо, час минає, а ситуація статична. І хтозна-коли та хтозна-як вирішиться…

У свою чергу ЧЕline і далі триматиме руку на пульсі цієї історії. Чим усе завершиться, обов’язково розкажемо.

135479722_403438554219612_4328995689283747008_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button