Суспільство

Герої Небесної Сотні з Чернігівщини

Сьогодні, 20 лютого, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. 

Учасниками Революції Гідності, які загинули на Майдані, були і жителі Чернігівщини.

Василю Прохорському навіки залишиться 33 роки.

Народився в с. Щуча Гребля Бахмацької громади. Згодом переїхав до Києва. Допомагав з постачанням медикаментів на Майдан. Загинув від кулі снайпера у потилицю, яка пройшла навиліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли три села на Чернігівщині

Андрій Мовчан. 34 роки.

Народився у с. Великі Осняки на Ріпкинщині. Потім переїхав до столиці, працював у Національному театрі ім. І. Франка майстром сцени. Член Демократичного альянсу.

Був волонтером на Майдані, розносив їжу на барикади. Загинув 20 лютого від кульового поранення. Похований у рідному селі.

54-річний Віктор Орленко разом з донькою та сином був активним учасником Революції Гідності. Донька Героя стала волонтеркою на Майдані, а син увійшов до числа тих відчайдушних відважних хлопців, котрі в перших рядах стояли й тримали оборону лицем до лиця перед озброєними “беркутівцями”.

18 лютого, коли ситуація в центрі Києва вкрай загострилась, батько з сином разом пішли з дому. Того вечора під час сутички зі спецпризначенцями одна з кинутих ними гранат розірвалась поряд із сином Віктора. Батько побачив це і негайно кинувся йому на допомогу, але раптово ворожа снайперська куля влучила в голову чоловіка. Син оговтався.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button