Суспільство

«Голос колегіуму»: чернігівські школярі створюють власні випуски новини

У Чернігівському колегіумі № 11 створили власне телебачення. У форматі теленовин діти розповідають про шкільні події, а випуски транслюють через інтернет.

Ідея інформувати учасників навчального процесу про життя колегіуму саме у форматі новин виникла в учня 11-А класу Сергія Ковальчука. Тепер він є редактором і ведучим «Голосу колегіуму».

За словами керівництва школи, хлопець дуже обдарований та мріє працювати у ЗМІ, тому й виявив таку ініціативу.

«Він сам зміг усе це зробити. Хлопець одразу мав власне бачення, тому ми намагалися якомога менше втручатися в цей творчий процес», – розповіла директор колегіуму Світлана Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В 11-му колегіумі ввели кримськотатарський раціон 

Над створенням випусків «Голосу колегіуму» зараз працює ціла команда учнів. Є свої кореспонденти та режисер монтажу.

Уся технічна сторона – це також ідеї учнів. Вони розробили логотипи, створили заставки та титри, а також придумали формат випусків, які виходять кожного місяця. У них діти висвітлюють спортивні, святкові, робочі події з життя навчального закладу. Не оминають увагою й актуальні новини України та світу.

Як розповіла заступник директора з виховної роботи Світлана Редчиць, раніше інформацію про події навчального закладу поширювали в шкільній газеті або буклетах.

«Усе, що відбувається в колегіумі, ми завжди фотографували, виставляли на сайт. Але коли Сергій прийшов до мене і запропонував таку ідею, то я одразу погодилася. Потім ми зібрали учасників шкільного самоврядування, де й вирішили зробити проєкт «Голос колегіуму». Тепер кожен заступник дає редактору новин інформацію про те, що відбувалося в колегіумі, а він уже робить із цього новини»,– зазначила Світлана Редчиць.

«Голос колегіуму» працює вже з вересня цього навчального року. Його можна знайти у Facebook та Іnstagram. Учні створили і окремий YouTube-канал.

90565350_234887457642653_155397513111666688_n

90707985_1336819719839878_6069044971162304512_n

За словами Світлани Редчиць, у створенні випусків задіяні учні 7-11 класів.

Заступниця директора розповіла, що в колегіумі завжди діє скринька пропозицій, де всі діти, так само, як і Сергій, можуть пропонувати власні ідеї.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button