Суспільство

Прилуцькі школярі побудували будинки для птахів

З приходом весни оживає природа, птахи прилітають з теплих країн і втішають нас своїм співом. Пам’ятаючи про те, що в цю пору року нашим пернатим друзям не вистачає корму і місця для укриття, багато людей вивішують на деревах будиночки для птахів — шпаківні.  Шпаківні здавна використовувались, як спосіб оселити птахів в молодих лісах та садках, для боротьби з шкідниками. У шпаківні можуть оселятись не тільки шпаки, а і стрижі, синиці, ластівки, мухоловки, сови, горобці, дятли і навіть білки.

Про це повідомляє ДП «Прилуцьке лісове господарство».

ДП «Прилуцьке лісове господарство» співпрацює з багатьма школами міста та районів. У цьому році вихованці учнівського лісництва Лісовосорочинської ЗОШ та школярі ЗОШ № 10 взяли активну участь у природоохоронній роботі.

Шкільна молодь з трепетом та шаною відносяться до пернатих лісових мешканців, а тому активно допомагають лісівникам у їхній нелегкій роботі. Зараз діти готуються до зустрічі птахів, виготовляють у шкільній майстерні шпаківні та годівнички, матеріал для яких надали лісівники ДП «Прилуцький лісгосп». Цьому нехитрому ремеслу їх навчали вчителі праці.IMG_1120

Під час виготовлення жител для птахів, діти дізналися багато нової та цікавої інформації про життя птахів нашого краю, їхні особливості поширення, гніздування. Вихованці школи спільно з працівниками державної лісової охорони будуть розвішувати «пташині будиночки» на деревах в лісових масивах навколо населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинщину облюбували рідкісні птахи

Завдяки співпраці батьків, педагогів, лісівників, діти розуміють, що охорона птахів є важливою справою. Адже лише за останні 10 років під загрозою зникнення перебуває 1220 видів, що становить 10% світової фауни птахів. Близько 90 видів птахів занесено до Червоної книги України. Але нам усім слід завжди пам’ятати, що жодна Червона книга не врятує птахів, якщо кожен з нас не піклуватиметься про їх збереження. Вихованці шкіл конкретними вчинками показують, що вони люблять природу, ліс, вміють турбуватися про птахів.

Ще статті по темі

Back to top button