Суспільство

Головний інфекціоніст Чернігівщини про гігієну рук під час пандемії коронавірусу

Одна з головних порад, як убезпечитися від вбивчого коронавірусу, який стрімко поширюється світом, – це дотримання правили особистої гігієни. Передусім йдеться про чистоту рук. Миття або обробка дезінфектором – це дієвий засіб знищити вірус, якщо він потрапив на шкіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обласній стоматологічній поліклініці у пацієнтів перевірятимуть температуру

Світлана Ворона, головний експерт з інфекційних хвороб управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА радить чернігівцям мити руки зі звичайним милом під проточною водою.

«Руки треба мити 20 секунд. Якщо немає можливості цього зробити, то обробляйте дезінфектором. Наприклад, ви проїхалися в транспорті, там хтось чхав у долоню, а потім тією долонею тримався за перило. Тож, прийшовши додому, обов’язково насамперед помийте руки. Або коли вийшли з транспорту, то протріть руки вологими серветками. Якщо зайшли в кафе перекусити – перед їжею неодмінно вимийте руки. Я сама упродовж дня 35 разів на день руки з милом мию. Звісно, це образно сказано. Але суть у тому, що досить часто», – сказала лікар.

Про дезінфектори для рук Світлана Ворона відгукнулась позитивно.

«Стійки з антисептиками в містах ставлять через те, що не завжди поруч є вода й мило. Тож у таких екстремальних умовах антисептики стають у пригоді. Користуйтеся ними по мірі забруднення рук. Наприклад, обробляйте долоні після громадського транспорту. Дітям можна протирати руки спеціальними дитячими вологими серветками з антисептиком», – зазначила лікар-інфекціоніст.

Також Світлана Ворона закликала чернігівців нічого не їсти брудними руками і не торкатися обличчя, передусім слизових оболонок носа та очей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button