Суспільство

Головою ЦВК обрали Тетяну Сліпачук

Тетяну Сліпачук було висунуто в члени ЦВК за квотою депутатської групи «Воля народу». Заступниками голови ЦВК обрано Олега Конопольського і Євгена Радченка, секретарем ЦВК — Наталію Бернацьку.

Головою Центральної виборчої комісії на її першому засіданні в новому складі  в п’ятницю, 5 жовтня, обрано Тетяну Сліпачук. Це рішення ухвалили новопризначені члени комісії шляхом таємного голосування, повідомляє прес-служба ЦВК. Нова голова ЦВК внесла пропозиції щодо кандидатур на посади своїх заступників і секретаря. За підсумками голосування заступниками голови ЦВК були обрані Олег Конопольський і Євген Радченко, секретарем ЦВК обрано Наталію Бернацьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада призначила нову ЦВК: хто рахуватиме наступні вибори

Утім, за повідомленням громадянської мережі «Опора», засідання відбувалося в закритому режимі без присутності преси. «Відповідно до закону «Про Центральну виборчу комісію» всі без винятку засідання мають бути відкритими», — наголосили в «Опорі», цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Нова голова ЦВК Тетяна Сліпачук у відповідь на це зазначила, що до початку першого засідання комісії в новому складі в неї не було жодної інформації про присутність преси.Вона запевнила, що всі робочі питання «обговорюватимуться у відкритому режимі».

Тетяну Сліпачук було висунуто в члени ЦВК за квотою депутатської групи «Воля народу». Вона народилася в 1968 році в Києві, здобула вищу юридичну освіту в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка. З 2012 року — президентка Української арбітражної асоціації. У 2004-2011 була партнером юридичної фірми «Василь Кісіль і Партнери», потім — партнером юридичної фірми «Саєнко Харенко».

Скарга опозиції

У цей же день партія «Опозиційний блок» заявила, що готує звернення до Конституційного Суду щодо порушень при формуванні Центральної виборчої комісії. Про це повідомляє прес-служба партії. «Опозиційний блок — третя за чисельністю фракція парламенту, тому може претендувати як мінімум на двох представників у ЦВК. Виникає запитання: якщо президент декларує, що хоче чесних виборів, то навіщо він тоді формує собі більшість у комісії? Кожна фракція відповідно до кількості членів має отримати представництво в комісії», — заявив співголова «Опозиційного блоку» Юрій Бойко в кулуарах Верховної Ради.

Нагадаємо, Верховна Рада минулого місяця збільшили чисельність ЦВК з 15 до 17 членів та оновила її склад. Одне місце в ЦВК залишили вакантним для представника «Опозиційного блоку».

Джерело: Dw.com

Ще статті по темі

Back to top button