Суспільство

У Чернігові відкрився медіахаб для журналістів

“Потреби. Ідеї. Можливості: презентація і планування роботи “Медіабази. Чернігів”, — під такою назвою відбулося офіційне відкриття  медіахабу в обласному ценрі 23 листопада.  На відкриття завітали представники друкованих ЗМІ та теле-радіо компаній Чернігова, щоб разом визначити потреби та спланувати необхідні для медійників навчання.  

Медійні хаби в Україні за сприяння ГО “Інститут Масової інформації”  відкриваються в 10  регіонах України.

Завдання таких хабів —  допомогти місцевим журналістам працювати в умовах воєнного стану, відсутності сталої електроенергії і зв’язку. Організація онлайн та офлайн тренінгів, інтенсив, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засоби захисту та професійне обладнання, це далеко не виключний перелік задач, які виконуватимуть хаби.

“Це дуже актуально нині, — каже регіональний представник ІМІ в Чернігові Павло Пущенко. — Безперебійна подача інформації, в нинішніх умовах вкрай важлива, особливо в прикордонні, де не вщухають бойові дії. Наше завдання сприяти такій безперебійній роботі журналістів.”

Під час першої зустрічі із місцевими ЗМІ обговорили актуальні потреби журналістів та визначили теми для проведення тренінгів та навчань для покращення професійного рівня та, загалом, роботи.

“Відкриття такої бази дуже потрібне,— запевняє представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко, яка стала активною учасницею зібрання. — В умовах частого відключення світла, журналістам доводиться шукати місце, щоби виконати редакційні завдання. Тому, таке місце журналістських зустрічей важливе ще й для того, аби обмінюватися інформацією, досвідом, отримувати нові знання, під час тренінгів.”

Всі доброчесні медійники Чернігівщини можуть скористатися послугами медіахабу — для інформаційних довідок телефонуйте: 066 499 28 00

Ще статті по темі

Back to top button