Суспільство

Городнянська ОТГ залучає гранти для розвитку громади

Таким чином тут намагаються закрити питання, які важко вирішити за рахунок місцевого бюджету. До прикладу, нині спеціалісти відділу економіки, транспорту, торгівлі та інвестицій подали проектні заявки до декількох організацій.

Зокрема, Міжнародної програми Кусаноне, що реалізовується Міністерством закордонних справ Японії. Цей проект передбачає реконструкцію двох спортивних залів у закладі загальної середньої освіти №2 у м. Городня.

Проект програми фінансування від Посольства Норвегії в Україні – про створення мережі вуличного освітлення на базі використання сонячної енергії в тих населених пунктах громади, де воно відсутнє та технічно неможливо підключити його до єдиної мережі.

Крім того, вже готуються проекти на подачі в інші грантові організації. Регіональний консультант із бюджетних питань в Асоціації міст України Микола Силенко зазначає, що сьогодні з Україною співпрацюють чимало авторитетних донорських проектів і програм.

«Значна їх кількість має в пріоритеті сприяння децентралізації. Цим варто користуватись нашим ОТГ. Головне – забезпечити постійний моніторинг конкурсних оголошень і навчитись фахово писати проектні заявки. Той факт, що Городнянська міська рада підготувала і подала свої пропозиції одночасно на два конкурси за різними напрямами, свідчить і про кадрову спроможність ОТГ і про політичну волю керівництва громади», — наголосив Микола Силенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина залишається у лідерах децентралізації

Крім того, за його словами, громада сьогодні завершує написання стратегії розвитку до 2028 року і планує вже з 4 кварталу цього року розпочати її впровадження: «Ми майже рік працювали над цим питанням. Приємно, що до роботи долучались громадські активісти, представники місцевого бізнесу, керівники бюджетних установ, старости. Розробляється стратегія теж за рахунок грантових ресурсів».

Торік Городнянська громада і ще 5 ОТГ Чернігівщини стали переможцями відповідного конкурсу від Міністерства закордонних справ Польщі та Фонду розвитку місцевої демократії. Стратегія містить низку важливих пріоритетів і механізмів їх реалізації. Тому все попереду. Головне, що громада не зациклюється на проблемах становлення, а фокусується на важливих проектах розвитку.

Ще статті по темі

Back to top button