Суспільство

Городнянські рибалки зробили із захаращеного озера перспективне місце відпочинку

Ще у 2017 році рибалки з Городнянщини відновили озеро Циганське, яке тоді перебувало в жахливому стані. Минуло три роки, і замість забрудненої водойми розгорнулося справжнє місце відпочинку для жителів району та всіх охочих.

Повністю всі роботи з відновлення водойми рибалки виконували за свій кошт та власними силами. Поставлені лавочки, люди можуть приїздити та смажити шашлики. Планують залучити міську владу та засипати піском пляж навколо Циганського.

Голова ГО «Рибалки Городнянщини», яка постійно опікується водоймою, Олександр Чугай каже, що вся риба досить добре прижилася. Нещодавно тут піймали трикілограмого карпа, а торік – білого амура вагою 4,5 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ловись, рибко, велика і маленька: на Чернігівщині зарибнили озеро

Рибалити на озері можна безкоштовно, але із дотриманням правил і вимог законодавства. Заборонено ловити сітками. За цим пильно стежать члени організації, одна іноді трапляються прикрі інциденти.

«Зимою ми різали лунки, щоб риба дихала. Через два дні прийшли і побачили, що там браконьєри поставили жаки. Ми їх дістали та порізали, у відповідь на це недобросовісні ловці риби спалили сторожову будку, де сидить людина з нашої організації й охороняє це озеро», – розповідає Олександр Чугай.

 «Рибалки Городнянщини» розповідають, що неабияк допомагають місцеві мешканці, підприємці та влада різного рівня. Комбікормовий завод допомагає в прибиранні сміття на території озера.

«Все робимо самі. Телефонуємо людям, кажемо, щоб приходили прибирали сміття. Хто може, той і допомагає», – каже пан Олександр.

Планів у рибалок чимало. Хочуть зробити маточник для риби, але для цього треба зібрати чимало документів, на що необхідні значні кошти, яких у громадської організації немає, адже вона існує виключно на особисті внески самих рибалок.

Ще статті по темі

Back to top button