Суспільство

Городнянський лісгосп розпочав лісовідновлювальні роботи

У філії «Городнянське лісове господарство» ДП «Ліси України» 12 із 13 лісництв розпочали лісовідновлювальні роботи. Тільки Рубізьке лісництво не долучилось до весняної посадки, бо більшість робіт на його території неможлива.

Про це повідомляє Городнянська міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісах Чернігівщини зацвіли підсніжники (Фото)

Решта лісництв лісогосподарського підприємства мають масштабні плани. Господарство протягом року збирається створити ділянки лісових культур на площі 340 гектарів, 200 із них заплановані саме на весну. Половину весняних планів лісівники вже виконали, посадивши понад 100 гектарів нових лісів. Варто зазначити, що все лісовідновлення підприємство здійснює власним посадковим матеріалом, для чого лісоводи виростили три мільйони стандартних сіянців. Більшість закладених ділянок є змішаними посадками сосни й широколистих порід.

Для потреб озеленення населених пунктів і приватних садиб на розсадниках екзотичних і декоративних рослин лісівники виростили три тисячі саджанців, які підприємство реалізовує.

Городнянське лісове господарство у сфері лісовідновлення постійно працює на перспективу, тож заготовляє насіння лісових культур. У спеціальних приміщеннях підприємства зберігаються дві тонни жолудів дуба звичайного та 290 кілограмів насіння сосни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button