Суспільство

Готуємося до літньої відпустки: чек-лист необхідних справ

Підготовка до відпустки вимагає максимум уваги та часу. Хочеться пам’ятати про кожну деталь, щоб не зіпсувати враження від відпочинку. Ми підготували для вас чек-лист найважливіших справ, які треба встигнути зробити до початку відпустки. Нехай ваша мандрівка стане незабутньою! 

Вибір місця відпочинку

Перше, що потрібно вирішити, де буде проходити відпустка та в яких умовах. Вибір баз відпочинку – те питання, що вимагає скрупульозного підходу. Орієнтуватись потрібно не тільки на ціну, але й на місце розташування – віддаленість готелю або апартаментів від моря, центру міста, аеропорту або вокзалу, а також наявність харчування.

 

Не менш важливе рішення – це вибір моря. І Чорне, і Азовське мають як масу переваг, так і певні недоліки. Останнім часом все більшої популярності серед відпочивальників набуває Азовське узбережжя, де чисте море, піщані пляжі, є джерела з гарячою лікувальною водою, цілющі грязі та навіть «мертве» солоне озеро. Гарними варіантами стануть такі населені пункти, як Бердянськ, Кирилівка, Набережне.

 

Чорне море приваблює туристів своїм унікальним кліматом, теплим повітрям, лагідними вітрами та не обпалюючим шкіру сонцем. Море чудово підходить для зняття стресу, отримання заряду бадьорості й енергії.Особливою популярністю користуються такі міста як Кароліно-Бугаз, Миколаївка, Затока. Це місця з чудовими пейзажами та розвиненою інфраструктурою. Чорноморськ – відпочинок з дітьми та насолода спокоєм. Загалом, можна дібрати варіант на будь-який смак, відповідно до ваших вподобань та матеріальних можливостей. Тепер переходимо до наступного етапу.

Корекція фігури

Здебільшого відпочинок планується заздалегідь, тому перше, про що думають жінки – відкоригувати фігуру. У хід йдуть дієти й інтенсивні фізичні навантаження, що допомагають швидше позбутися зайвих сантиметрів і целюліту. Проте, в гонитві за струнким тілом багато жінок забувають про таку важливу річ, як гладка шкіра.

 

Позбутися небажаних волосинок на тілі, в тому числі в зоні бікіні, допоможе лазерна епіляція. Записатися на процедуру потрібно заздалегідь, оскільки для повного видалення волосся доведеться пройти не один сеанс. Конкретніше про процедуру розкажуть фахівці з medcity.ua. Аби не зіткнутися з ускладненнями, побічними ефектами й іншими несподіванками, що можуть зіпсувати відпустку, краще звертатися до авторитетних косметологів.  

mohamed-nashah-4NgesU9aooQ-unsplash

Підготовка організму

Збираючись у відпустку, не треба забувати і про власний організм. Літній відпочинок – це навантаження алкоголем, морепродуктами, екзотичною їжею та іншими делікатесами, що можуть на час «вивести з ладу» травну систему. Уникнути цього можна, якщо заздалегідь очистити організм правильною дієтою, дотриманням питного режиму та прийомом вітамінно-мінеральних комплексів. 

 

Прихильникам міцних напоїв і різноманітних коктейлів медики радять подбати про підготовку печінки, пройшовши курс препаратами-гепатопротекторами. Якщо відпочинок планується у тропічній країні, варто проконсультуватися з лікарем, які щеплення необхідно зробити, аби вберегти себе від небезпечних хвороб.

Збір речей

Окрім яскравого літнього одягу, купальників та кремів для засмаги, не забудьте скласти у мандрівку аптечку з усіма необхідними препаратами для надання першої допомоги. Там мають бути:

 

  • медикаменти від температури й лихоманки;
  • засоби від укусів комарів та інших комах;
  • креми, що допомагають при сонячних опіках;
  • сорбенти для порятунку від харчових отруєнь.

 

Також зайвими не будуть ліки від головного болю, стерильний бинт, перекис водню тощо.

Як нічого не забути?

Збори у відпустку можуть стати справжнім стресом, якщо не зуміти правильно організувати свій час. Щоб не забути щось зробити або взяти з собою, потрібно заздалегідь скласти план і виконувати його крок за кроком. Правильна організація та відсутність поспіху – запорука того, що довгоочікуваний літній відпочинок нічого не зіпсує!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button