Грибний марафон: городнянці вражають своїми здобутками (Фото)
Грибів у лісі минулого тижня було просто море. Утім, як і людей. Несуть і везуть по всіх дорогах повні кошики білих, польських, маслюків – кому на що поталанить.
Надія Харькова з Хотівлі – грибниця заядла. Каже, що охоче збирає всі гриби. Полюбляє й дощовики.
– Мій зять Руслан родом із Талалаївки, а там грибних місць нема, – каже Надія. – Тому для нього й дивина наші розкішні лісові щедроти. Односельці знають, що я люблю дощовики, але ж не всі їх вживають у їжу. Ото того дня, як ми самі приїхали з грибів, наші пастухи принесли нам цілий мішок великих дощовиків. Їхня вага – від кілограма до чотирьох. А ми набрали польських, маслюків і, звісно, білих. Майже щодня намагаюсь у сезон потрапити до лісу. Так азарт підганяє, що втриматись не можна.
Надія поділилась своїм рецептом готування дощовиків:
– Я їх спершу чищу, потім ріжу доволі великими шматочками. Ті шматки відварюю протягом кількох хвилин. А тоді нарізаю соломкою і смажу на сковорідці разом із цибулею. Така смакота виходить – ніби ніжне куряче м’ясце.
Джерело: міськрайонна газета Городнянщини
Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.