Суспільство

Гриневич розповіла, що буде з вчителями, які не складуть ЗНО наприкінці жовтня

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію у жовтні (ЗНО для вчителів), отримають у 2020 році 20% надбавки до заробітної плати, однак тим, кому не вдасться це зробити, нічого не загрожує.

Про це ексміністр освіти Лілія Гриневич розповіла у своєму інтерв’ю виданню «Ділова столиця», передає Depo.ua.

«Ті з вчителів, які вдало склали цей іспит, з наступного року отримують 20% надбавки до заробітної плати. Ми таким чином хочемо виявити найкращих – так званих агентів змін, на яких може спиратися реформа НУШ (нова українська школа, – ред.) і які зможуть ділитися своїми знаннями з колегами. Тим педагогам, які не пройдуть сертифікацію, нічого не загрожує. Оскільки це пілот і сертифікація добровільна. Вони просто випробують себе і свої сили. Ніхто немає права понизити їм кваліфікаційну категорію», – сказала вона.

Гриневич додала, що сертифікація складатиметься з двох частин.

«Перша – тестування. Друга – демонстрація того, як вчитель працює під час уроків з дітьми. Державна служба якості освіти за відповідними критеріями буде оцінювати їхні навички. За сумою набраних балів ЗНО та оцінки роботи вчителя в класі й буде визначено, хто пройшов сертифікацію, а хто ні», – наголосила ексміністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 вересня школярі вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками

За її словами, міністерство наразі поки відпрацьовує технологію, як свого часу було і з ЗНО.

«Спочатку кілька років були пілотними, в експерименті добровільно брали участь окремі виші і абітурієнти. Я сподіваюся, що через декілька років принцип атестації, до якої наразі дуже багато претензій, зможе замінити сертифікація», – зазначила політик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button