Суспільство

«Гріємо серцем»: у селі на Чернігівщині започаткували акцію для підтримки Захисників (Фото)

Майже три місяці тому у Вільшанській школі започаткували акцію «Гріємо серцем». За цей час вдалося виготовити 1417 окопних свічок, із яких 1124 вже доставлено нашим захисникам на фронт.

Над цим працює весь колектив Вільшанської школи і кожен має своє поле робіт. На виготовлення таких свічок витрачається чимало матеріалу. Його допомагають збирати небайдужі мешканці села Вільшане та інші колективи громади.

Так, колектив Чорнотицької школи допоміг зібрати віск, парафін і жерстяні баночки, Великоустівська школа передала велику партію бляшанок, Хлоп’яницька школа – жерстяні баночки та огарки свічок. Пасічники громади допомогли воском. Картоном забезпечили продавці місцевих магазинів, працівники аптеки «Бажаємо здоров’я» та відділення Нової пошти. А земляки перераховують волонтерам кошти, за які ті купують надзвичайно важливий матеріал – парафін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус потролив білорусів

Крім свічок, займаються плетінням шкарпеток, які зігріватимуть наших захисників. Із цією роботою допомагають працівники садочка «Барвінок».

Дітки також не лишилися осторонь. Малюнки учнів Вільшанської та Чорнотицької шкіл також зігріватимуть воїнів удалині від дому.

Колектив Вільшанської школи займався і збором старих зимових пальт і шуб, щоб допомогти Сосницьким волонтерам матеріалами для пошиття бурок. А колегам із Києва допомогли у зборі меду, сала та часнику.

Зараз всі знову в роботі. Село гуде, як бджоли у вулику. Кожен несе, що може. Позаду багато добрих справ, але далі ще більше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Сосницька громада

Ще статті по темі

Back to top button