Суспільство

Громадські ініціативи в Чернігові потребують підтримки влади

*Актуально

Депутати партії «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримують ініціативи громадських активістів, озвучені під час «Політичної вечірки». Захід відвідали керівник фракції політичної партії Олександр Луценко та депутатка Марія Родикова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» лідирує в Україні за дотриманням гендерних квот у виборчих списках

На вечірці громадські активісти презентували власне бачення покращення діалогу влади та громадськості в Чернігові, внесення змін до функціонування інструментів громадянського впливу на міському рівні. Зокрема, запропоновано покращити систему електронних петицій – щоб пропозиції чернігівців розглядалися на засіданнях сесій міськради, а не просто спеціалісти міської ради готували відповіді. Серед пропозицій оновлення бюджету участі озвучено необхідність створення спеціального підрозділу у складі виконавчих органів міської ради. Також існує необхідність, на думку представників громадськості, виокремити з громадського бюджету «шкільний бюджет участі», що дозволив би учням подавати проєкти та голосувати за них. Крім цього, важливим є створення загальноміської онлай-платформи, що забезпечувала б прозоре голосування за проєкти бюджету участі, а ще надавала різноманітні онлайн-послуги містянам.

130875456_846837012835812_3204296309780774862_n

 

На думку Олександра Луценка, запропоновані зміни інструментів громадянського впливу потребують обговорення і схвалення. «Чимало озвучених ідей співзвучні з тими пропозиціями, з якими «Наш край» ішов на місцеві вибори в Чернігові, – це народовладдя, посилення участі чернігівців у процесах схвалення рішень. Тому ми підтримуватимемо ці пропозиції, якщо їх вноситимуть на розгляд депутатів міськради», – зазначив він.

130802199_203430927925003_9153086456093350654_n

Марія Родикова впевнена, що започаткована співпраця у майбутньому матиме позитивний результат для чернігівців. «Приємно, що у нашому місті є діалог між активістами, депутатами та керівниками місцевих структур. Я думаю, що це тільки початок спільної роботи, спрямованої на розвиток нашого міста», – наголосила депутатка від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button