ВійнаСуспільство

Звільнення Залужного: військовий експерт із Чернігова – про вплив на ситуацію на фронті

Президент Зеленський таки звільнив Валерія Залужного. Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський, генерал-полковник, колишній очільник Сухопутних військ.

Тепер Олександр Сирський має сформувати нову управлінську команду Збройними Силами України.

Тож нині всіх цікавить питання, як вплине звільнення Залужного на подальшу ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкові зимові розваги – на полотнах, створених дітьми Чернігівщини (Відео)

«Звісно, військова тактика повинна була змінитися, але це питання не залежить від того, хто перебуває в командуванні. Воно залежить від постачання зброї та взагалі від ситуації в державі.  

Чи призведе відставка Головнокомандувача Залужного до якихось дієвих наслідків на фронті? Не думаю. Бо армія – це механізм, який керується згори і перш за все офіцери виконуватимуть накази, хоч би чий підпис там стояв», – зазначив Михайло Жирохов, військовий експерт.

Про Олександра Сирського він сказав ось що.

«Я як історик можу говорити тільки про його дії під час Дебальцевської операції 2015 року, де він мав загальне командування. Але це така локальна операція і вона не може напряму свідчити про його стратегічні здібності. Адже це різне – командувати одним якимось угрупуванням чи командувати всією армією, тому подивимося. Ніхто не знає, як саме на цій посаді він себе проявить», – пояснив Михайло Жирохов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button