Суспільство

Громадськість вимагає від СБУ роз’яснень щодо статусу Миколи Рудьковського та Степана Деркача

Громадська організація «Дієва Громада Києва», яка є засновником медіа «Darnytsya Live», звернулася до Служби Безпеки України з офіційним запитом на інформацію щодо статусу колишнього міністра транспорту України Миколи Рудьковського та Степана Деркача у зв’язку з їхньою участю у кримінальному провадженні.

Про це йдеться у матеріалі на сайті «Darnytsya Live».

Організація звернулася з проханням надати відомості щодо служби цих осіб у Збройних Силах України, наявності у них доступу до державної таємниці та їхньої ролі у розвідувальних підрозділах.

Запит активісти мотивували тривалим моніторингом судового процесу, де Рудьковський та Деркач, згідно з повідомленнями, систематично уникали засідань по справі щодо викрадення колишнього голови правління ПрАТ «Нафтогазвидобування» та діючого народного депутата Олега Семінського, пославшись на нібито військову службу.

За інформацією «Дарниця Live», існує підозра, що Рудьковський може «керувати» розвідувальним підрозділом у Києві, адже його регулярно бачать у цивільному вбранні під час відвідин дорогих ресторанів та офісу, що суперечить його обов’язкам.

Журналісти звертають увагу, що раніше Рудьковський був судимий у Росії та «якимось чином зміг швидко «відбути» покарання та повернутись в Україну», що може вказувати на його можливу співпрацю зі спецслужбами країни-агресора.

«Дієва Громада Києва» попереджає про санкції за ненадання інформації згідно з КУпАП та заявляє про намір публічно висвітлити будь-яку недобросовісність у відповідях як перешкоджання журналістській діяльності.

Журналісти очікують на оперативну відповідь від СБУ і зазначають, що готові вжити всіх необхідних заходів для захисту права на доступ до публічної інформації.

Джерело: antikor.com.ua

Ще статті по темі

Back to top button