Суспільство

Хибний виклик – помилка чи злочин, роз’яснили чернігівські ДСНСники

На номер екстреного виклику «101» щодня надходить безліч повідомлень зі стаціонарних і мобільних телефонів із благанням про допомогу від громадян, які потрапили в екстремальні ситуації. Але, на жаль, серед них часто трапляються неправдиві виклики або повідомлення про надзвичайні події, які не підтвердилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмачі рятувальники визволили собаку

Специфіка Служби порятунку полягає в тому, що рятувальники не можуть залишити поза увагою жоден виклик. Іноді, поспішаючи на хибний виклик, фахівці ДСНС не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто її дійсно потребує. Адже під час слідування паралельно може надійти інформація про реальну надзвичайну подію. У такому випадку втрачається дорогоцінний час, необхідний для порятунку постраждалих, ліквідації небезпечних ситуацій.

«Шановні громадяни! Просимо вас серйозно ставитися до роботи оперативних служб і думати про наслідки, до яких може призвести неправдивий виклик. Шановні дорослі, поясніть дітям, що їхні пустощі можуть призвести до непередбачуваних наслідків. Будьте відповідальними!» — наголошують у ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button