Суспільство

Хліб з амфетаміном виявив службовий пес на чернігівському кордоні

В автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі» службовий пес, продемонструвавши свою натренованість, двічі за добу допоміг прикордонникам виявити наркоправопорушників.

У ході відпрацювання оперативної інформації від СБУ, спільною міжвідомчою групою з прикордонників, співробітників СБУ та митників, у пасажира рейсового автобусу сполученням «Київ — Гомель» – а саме в дорожній сумці, на яку спрацював службовий пес Ральф, виявлено незвичайну схованку – запашну булку хліба з амфетаміновою начинкою. Саме у такий спосіб, заховавши у нарізний батон пакетик з білим порошком, 40-річний громадянин України намагався ввести в оману правоохоронців та провезти через кордон 17 грамів амфетаміну, проте вищий пілотаж службового собаки  допоміг швидко та якісно реалізувати оперативну інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні затримали контрабандні цигарки (Фото)

Співробітниками УСБУ в Чернігівській області  по даному факту внесено відомості до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 305 ККУ  «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів».

Вдруге спритність цього ж службового собаки згодилася при огляді автомобіля марки «Мерседес» білоруської реєстрації, що рухався на в’їзд в Україну. Під час спільного прикордонно-митного огляду салону авто, чотирилапий помічник зреагував на пасажира, громадянина Ізраїлю, вказавши голосом про можливу наявність заборонених до переміщення через державний кордон речовин. За результатами спільного огляду у 21-річного громадянина Ізраїлю в кармані верхнього одягу виявлено залишки речовини рослинного походження вагою 1 грам.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button