Суспільство

Хризантеми – завжди доречні квіти

Ця квітка символізує осінь та наче закликає до спокійних роздумів, умиротворення та медитації. Вибрати її на подарунок зазвичай рекомендують тим, хто хоче побажати одержувачу щастя, довголіття, достатку, підкреслити його гідність та шляхетність. А беручи до уваги те, що за різноманітністю форм рід Chrysanthemum важко порівняти з будь-якими іншими квітами, хризантемові букети вважаються універсальними, такими, що дозволяється дарувати будь-кому без жодних обмежень.

Багатогранність хризантеми https://ukraflora.ua/catalog/f-khrizantema/ робить її дуже затребуваною, а відтак вона завжди присутня в асортименті всіх квіткових магазинів у будь-яку пору року. Зокрема, провідна компанія Украфлора поповнює свій каталог квітами, що вирощені у Нідерландах кращими квітникарями світу. Різноманіття форм та кольорів вражає, тож спробуємо розібратися у цьому хризантемному вирі.

Букети з хризантем – які бувають і кому дарувати

Вибір на користь хризантем перш за все свідчить про гарний смак дарувальника, адже ці шляхетні квіти пов’язані з високим становищем у суспільстві. Така традиція прийшла з батьківщини рослини – Китаю, а також з Японії, де вона відображена навіть на найвищій державній нагороді – Ордені Хризантеми. Тож, незалежно від сорту та ціни, букет з хризантем є гідним подарунком і буває наступним:

  1. Букети у природному стилі. В них зазвичай використовуються кущові дрібно- та середньоквіткові сорти, тобто гілочки, рясно усіяні простими за формою бутонами, дещо схожими на кольорові ромашки. Купити такий букет можна будь-кому – і молодій дівчині, і поважній дамі, треба лише визначитися з кольором.
  2. Урочисті букети. У цьому випадку частіше вибирають одноголові крупноквіткові сорти махрових хризантем. Їх дарують на ювілеї, всілякі вшановувальні заходи, весілля, а також охоче використовують у якості букета нареченої.
  3. Збірні композиції. Дизайнерські букети часто містять в собі хризантеми, адже через ажурність бутону вони створюють об’єм без перевантаження загальної фактури. До того ж хризантеми чудово співіснують з іншими рослинами. Такий формат є дуже ексклюзивним, тому створюється зазвичай індивідуально під замовлення клієнта.

За емоційним наповненням хризантеми інколи бувають строгими та лаконічними, інколи життєрадісними та позитивними, інколи витонченими та аристократичними – все залежить від сорту. Те саме стосується і ціни – кущові дрібноквіткові хризантеми коштують дуже недорого, у той час як вишукані квіти-гіганти з голівками до 20 см у діаметрі належать до елітних сортів.

В інтернет-каталозі квіткового салону Ukraflora викладені якісні фото найсучасніших сортів хризантем у всьому їхньому різноманітті. Завітайте на сайт, аби особисто переконатися у численних перевагах цієї багатогранної квітки.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button