Суспільство

На Чернігівщині за порушення під час торгівлі підакцизними товарами застосовано санкцій на суму понад 1,8 млн гривень

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що за результатами 137 перевірок суб’єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами, виявлено 127 порушень і застосовано штрафних фінансових санкцій на суму 1,8 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки намагались перевезти через кордон підакцизні товари

Серед найпоширеніших порушень – зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, маркованих підробленими марками акцизного податку та без них (штрафна фінансова санкція за таке порушення – від 17 тис грн). Більшість таких порушень встановлено у Чернігові, Носівському, Прилуцькому та Ічнянському районах Чернігівської області.

Виявлено факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії, зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру місць зберігання, порушення рішень міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби, продаж алкогольних напоїв на розлив суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування, продаж тютюнових виробів поштучно, роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні.

З початку року анульовано 16 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за фактами продажу алкоголю/тютюну особам, які не досягли 18 років.

Фахівці наголошують, що купувати алкогольні напої дозволено виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають дозвіл, при цьому слід звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки та вартість продукції, яка не може бути нижче мінімальної.

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button