Суспільство

Хтось зурочив Ніжинську міську центральну лікарню (Фото)

Принаймні такі думки час від часу з’являються у персоналу міського медичного закладу.

Останні кілька десятків років у Ніжинській центральній міській лікарні не затримуються лікарі-педіатри. Якщо доросле населення має свого лікаря, то дитяче обділене значною увагою через брак медиків.

«Така проблема в нас виникла не вчора, не п’ять років тому, і, навіть, не десять, — розповідає головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко. — Це болюче для нас питання – лікарі-педіатри не мають бажання у нас працювати. Чому? Це таємниця. У нашій лікарні є всі умови для нормальної праці».

Якщо говорити мовою цифр, то з майже 71,5 тисячі пацієнтів, яких обслуговує лікарня, 11,5 тисячі – це дітки. Із 25 лікарів-педіатрів, які повинні бути у штатному розкладі, міська лікарня має лише 11, із них у дитячій поліклініці працюють 9 педіатрів, у приймальному – 1, у дитячому відділенні теж 1.

«За останні півтора року за скеруванням до нас приїхав лише один лікар-педіатр. Він поки що працює, але обіцяного службового житла досі не отримав, тому колектив боїться, що молодий лікар звільниться з роботи», — розповідає Олександр Костирко.

Олександр Костирко бідкається, що нині, в період реформування галузі охорони здоров’я, значна увага приділяється сімейній медицині, і жодної згадки про те, чи буде свій лікар у маленьких пацієнтів, адже педіатрія – вузькопрофільна галузь.

Також у Ніжинській центральній міській лікарні чекають лікарів-терапевтів приймального відділення, а ще рентгенологів.

«Рентгенологів нам потрібно десь троє. Ми маємо необхідне обладнання для рентген-кабінету, торік навіть, купили сучасний цифровий флюорограф», — каже Олександр Михайлович.

За словами головного лікаря, нині міська влада і депутати намагаються піти назустріч лікарні, і час від часу повертаються до питання виділення службового житла лікарям-педіатрам, які в Ніжині не мають, де жити.

Ще статті по темі

Back to top button