Суспільство

Художник із пелюшок: школярка з Чернігова мріє стати митцем і прикрасити місто власними картинами

Маленька Даніела Коцюба з Чернігова вже створила близько сотні картин. Дівчинка малює найрізноманітніших казкових персонажів, природу, тварин і багато іншого.

Мама маленької художниці Віталіна Горицька розповідає, що донька почала малювати, щойно навчилася тримати в руках ложку. Зараз же це стало улюбленим заняттям дитини.

«Вона може витрачати цілі години на малювання. Даніелу навіть іграшки чи ляльки не приваблюють так, як олівці та фарби. Навіть коли ми родиною приходимо до торгово-розважального центу, то вона одразу біжить до відділу з товарами для творчості. У неї вже там є улюблений магазин. А паперу витрачається дуже багато. Ми ледь встигаємо купувати нові альбоми та пачки з А4», – розповідає мама Даніели.

Пані Віталіна згадує, що коли її донька була зовсім маленькою, то дівчинку вже вабили всі предмети, пов’язані з малюванням. Навіть у великих супермаркетах вона насамперед бігла до відділу канцелярії, з якого ніколи не поверталася з порожніми руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі художники з Чернігівщини стали переможцями міжнародного конкурсу

Вже в садочку талант дівчинки помітила викладач малювання Ірина Тернопольська, яка створювала ескіз муралу на міському пологовому будинку. Педагог допомагала Даніелі та навчала її різноманітних хитрощів малювання, зокрема й змішування кольорів. Її науку дівчинка чудово засвоїла і зараз активно застосовує.

Даніела відвідувала циркову студію та школу сучасного танцю. Однак жоден гурток не припав їй до душі.

Наразі ж вона ходить до приватного центру розвитку, де займається малюванням. Даніела дуже любить ці заняття, не заважають навіть втома чи негода. Батьки дівчинки кажуть, що улюбленою справою вона готова займатися в будь-який час.

Є у Даніели і власна традиція. Вона завжди створює картину для родичів чи подружок, коли йде вітати їх із днем народження. Тому, окрім звичайного подарунка, Даніела Коцюба презентує ще й авторський малюнок особисто для іменинника.

Сьогодні на рахунку дівчинки близько сотні картин, які вона створила за свої 6 років. І це без тих, які дівчинка малювала просто на дозвіллі. Усі роботи зберігаються в бабусі, яка є головним поціновувачем творчості онуки. Вона навіть створила справжню домашню галерею, що оновлюється по два рази на тиждень.

«У нас вдома є спеціальні стенди, де я розмістила картини Даніели. Усі вони поділені за роками. Мені завжди дуже приємно дивитися на творчість онуки. Я навіть відчуваю якусь ностальгію, адже мій син, тато Даніели, також любив малювати і в нього була така сама тяга до цього заняття. Але мені здається, що вона його навіть перевершила», – розповідає бабуся маленької художниці Валентина Коцюба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінісаж «Шаленого чаювання»: маленькі художники провели екскурсію власними роботами (Фото)

Саме від батька дівчинка й успадкувала свій талант. У юні роки він навіть захоплювався графіті.

«Я також дуже любив малювати, але так склалося, що професійна діяльність із цим зовсім не пов’язана. А зараз бачу, що талант не пропав, а передався ще й доньці. Дуже радію тому, що їй так добре вдається», – каже Ігор Коцюба.

Даніела дуже любить малювати олівцями, але ще більше аквареллю. Тому їй вже купують професійні фарби.

Вона має і власну образотворчу техніку. Спершу дівчинка, за всіма правилами, малювала ескіз простим олівцем, але з часом зрозуміла, що їй краще використовувати тільки фарби. Тому всі малюнки вона створює одразу в кольорі. На одну картину витрачає орієнтовно годину.

Дівчинка вже твердо визначилася з тим, ким стане у майбутньому. Вона впевнена, що хоче бути професіональним художником і прикрасити своїми картинами Чернігів.

Серед мрій школярки – організувати власну виставку картин, можливо, в одній із бібліотек міста. Маленька Даніела каже, що хоче, аби її творчість побачили й інші діти міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button