Культура

Фінісаж «Шаленого чаювання»: маленькі художники провели екскурсію власними роботами (Фото)

Незвична виставка в шатрі, що діяла майже місяць, завершилася фінісажем «Шаленого чаювання», яке тривало в обласному художньому музеї імені Г. Галагана більше місяця, а організувала її творча платформа «Жива шафа».

Маленькі художники-учасники провели авторську екскурсію для усіх відвідувачів виставки, де розповідали про свої роботи та історію їх створення.

«Це дуже важливий педагогічний момент, щоб діти розуміли, що таке виставка, як до неї треба ставитись, що треба вміти розповісти, що ти відображаєш. Таким чином діти ставляться не в контекст того, що вони здали роботи і забули, а що вони за всіма правилами, як художник, куратор, перебувають у цій атмосфері та вміють себе подати», – розповіла організатор виставки Олена Загребіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові організували «Шалене Чаювання» у величезному шатрі

Усе проходило в шатрі, якій став інновацією виставки. Організатори кажуть, що таким чином вони змінили звичний виставковий простір. Тут читали книжки, пили чай і дивилися фільм, який навчає доброти. В ньому показана історія дівчинки-сироти та дідуся.

«Це дає можливість створити більш затишну атмосферу. А для дітей це взагалі природно, адже вони люблять придумати халабуди, будинки. І цей хід виявився дуже вдалим», – каже Олена Загребіна.

Ще однією цікавинкою закриття виставки виявився артист-толк художниці Марини Гандиш, де вона розповіла про свої роботи з кераміки. Вони мають не просто художню цінність, а є об’єктами, які можна встановити в міському просторі.

Вона продемонструвала кераміку, що проростає в воді. На хвості русалок прищеплено мох, щоб він проріс, вироби треба помістити в ємність. Також вона розповіла й про інші свої роботи з кераміки, чим неабияк зацікавила дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button