Суспільство

«Хустка – оберіг для ЗСУ»: в громаді на Чернігівщині проводять креативну акцію 

Хустковий марафон стартував у Сновськійгромаді. І триватиме він до 7 грудня – Дня української хустки. Головний меседж цьогорічного заходу – «обійми хусткою ЗСУ». 

У відділі культури і туризму Сновської міськради повідомили, що акція традиційна. Але цьогоріч вона вперше відбувається у форматі флешмобу, аби долучити до участі якомога більше жителів громади. До того ж, зважаючи на непросту ситуацію в країні,нині всі заходи відбуваються онлайн.

Авторка ідеї флешмобу – директорка місцевого будинку культури Світлана Кушніренко. 

«У нас щороку до Дня хустки люди викладали свої тематичні світлини в соцмережі. Зокрема торік у нас також була акція «Обійми хусткою захисника». Маємо світлини, де дружини чи дівчата – зі своїми військовими. А цьогоріч ми вирішили, що потрібно не тільки зробити відповідні фотографії, а й зібрати кошти на підтримку наших бійців, аби допомогти їм у нинішній нелегкий час», – зазначає Світлана Кушніренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині мотивують сільську молодь до громадської активності

Акція стартувала лише вчора, 22 листопада, але вже дехто встиг сфотографуватися. Також люди приходять і вкидають пожертви до спеціально встановленої скриньки. 

«Багато хто хоче підтримати земляків-військових. Адже чимало наших земляків нині служать, то є звернення про їхні потреби. До того ж, є збори на потреби наших земляківвоїнів, то якийсь із них підтримаємо. 

Ми раніше переможців акції не визначали. І нинівирішили, що зробимо загальний фотоальбом усіх світлин наших учасників із хустками 

Сподіваюся, що цьогоріч люди будуть активними і всі гуртом ще й зробимо добру справу», – зауважує Світлана Кушніренко. 

Ірина Осташко

Фото – Відділ культури і туризму Сновської міськради

Ще статті по темі

Back to top button