Суспільство

У громаді на Чернігівщині мотивують сільську молодь до громадської активності 

У Корюківській громаді реалізовують проєкт «Участь заради змін», орієнтований на молодь 14-35 років, яка проживає в сільській місцевості. Активісти від ГО «Альтернатива»приїжджають до сіл із різними тренінгами.

Зокрема в селі Сахутівка тренінг відбувся у формі квізу«Змінюй/ся», завдяки якому присутні дізналися багато цікавого про нашу громаду та про наявні інструменти участі. А також переглянули мотиваційний фільм нашого юного земляка Влада Корха, який довів, що мрії збуваються, коли це благородна мета та щире бажання участі задля змін у житті іншої людини чи громади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівське голодоубивство»: на Чернігівщині відбудеться презентація книжки про Голодомор

«Проєкт націлений на єднання людей різних соціальних категорій та віку для вирішення проблем громади; а також на надання сільським мешканцям знань про інструменти участі громадян для активного їхнього залучення в процеси прийняття рішень на місцевому рівні. Саме тому в цьому проєкті зацікавлені всі мешканці села. За результатами проєкту ми будемо мати багато активних, свідомих іпоінформованих громадян, які братимуть на себе відповідальність за ухвалення рішень на рівні громади», –зазначають у Корюківському молодіжному центрі «КУБ».

Ініціатива ГО «Альтернатива» реалізовується у рамках проєкту «DOBRE. Голос громад – Чернігівщина».

Ще статті по темі

Back to top button