Суспільство

Ідеальний макіяж? Легко

Зараз можна знайти досить багато уроків про техніки макіяжу і оглядів косметики, секретів, як отримати ефект фотошопу на обличчі, але багато хто все одно не розуміє на що в першу чергу звернути увагу, коли збирати в свій арсенал декоративну косметику.

Давно відомо, що найголовніший секрет ідеального макіяжу — в тональному кремі. Адже як би професійно не був виконаний макіяж очей і губ, без рівного і красивого тону обличчя загальний вигляд буде недосконалий.

Тому перш, ніж заходити в інтернет магазин декоративної косметики, і скуповувати всі рекомендовані бьюти-блогерами тональні засоби, спочатку треба розібратися, на які види вони поділяються, та який підійде саме вам.

  • На першому місці знаходиться тональний крем, його, як і доглядові засоби, потрібно підбирати по типу шкіри. Тональні креми бувають: матуючі, зволожуючі, сяючі, водостійкі. Можуть містити масла і зволожуючі компоненти. Текстура у таких кремів може бути, як густою, так і більш рідкою. Вони дають покриття від легкого і до максимально щільного.
  • Далі тональний флюїд. Це дуже рідкий по консистенції тональний засіб, хоча покриття може надавати досить щільне. Таку консистенцію легко нашаровувати, щоб отримати необхідну ступінь покриття.
  • В окрему категорію входить bb крем, а також cc та dd креми. Це засоби, які поєднують в собі зволожуючі і декоративні властивості, тобто сприяють покращенню стану шкіри, а не лише маскують недоліки.
  • Також існують: тональний мусс, кушон і тональний стік. Це все теж тонуючі засоби, але з різними формами і текстурами.

Отже, варіантів безліч, треба тільки знати, що має робити тональний засіб, щоб макіяж був бездоганним:

  • Він має обов’язково підходити під тон обличчя
  • Він має бути підібраний під тип шкіри
  • Він має підходити по сезону.

cheline.com.ua-Parfums .jpg 2

Адже тональний крем, який варто використовувати влітку і зимою, значно відрізняється один від одного. На зиму підійде більш щільна і густа текстура, яка матиме поживні компоненти.

А от на літо критерії будуть зовсім інші. Тон на літо, в першу чергу, рекомендують обирати з більш легкою текстурою, щоб вона не обтяжувала шкіру і не забивала пори в жаркий період. Також слід враховувати, що якщо шкіра схильна до засмаги, то тональний крем має бути темніший на декілька тонів. І тут найголовніше: влітку особливу увагу при виборі тонального крему слід приділяти наявності спф захисту. Бо якщо зимою фактор захисту може бути 15-30, або взагалі бути відсутнім, то влітку — максимально високим від 30 і до 50.

Ось ще декілька лайфхаків, як довести макіяж до ідеалу:

  • Якщо шкіра обличчя не в ідеальному стані, то не зайвим буде нанести на неї зволожуючий крем чи базу під макіяж
  • А ще краще зробити перед ним зволожуючу або поживну маску для обличчя
  • Відтінки в макіяжі краще підбирати такі, які підходять вам по типу зовнішності, але звісно строгих правил тут немає.
  • Якщо важко знайти потрібний відтінок тону, то можна змішати декілька відтінків, щоб отримати свій, унікальний.

Макіяж, як і одяг — спосіб самовираження, тому, звісно, кожна жінка прагне зібрати максимально різноманітну косметику, з якою зможе виглядати і бути різною. Тому не варто боятися експериментувати і шукати нові грані своєї особистості.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button